Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Stadyumuna Milli Maç Yakışmaz mı?

A Millî Takımımızın gelecek

A Millî Takımımızın gelecek yıl Mart ayında başlayacak olan EURO 2024 elemelerinin hazırlıkları kapsamındaki özel maçlarının oynanacağı stadyumlar ve başlama saatleri belli oldu.

A Millilerimiz, dün İskoçya ile Diyarbakır Stadyumu’nda karşılaşırken, 19 Kasım’daki Çekya mücadelesine ise Gaziantep Stadyumu ev sahipliği yapacak. Her iki karşılaşma da saat 20.00’de başlayacak. Diyarbakır, İskoçya özel maçıyla, A Millî Takım seviyesinde ilk kez bir maça ev sahipliği yapmış oldu. Gaziantep ise 21 yıllık aranın ardından A Milli Takım ile buluşacak. A Millî Takımımız, 25 Nisan 2001 tarihinde Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nda oynanan maçta, Arnavutluk ile karşı karşıya gelmişti. İskoçya ile tarihinde daha önce bir kez karşılaşan A Milli Takımımız, 8 Haziran 1960’ta Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan bu özel maçı 4-2 kazanmıştı. Millilerimiz, Çekya ile ise tarihindeki 21. karşılaşmasını oynayacak

HATAY STADYUMU YAKIŞMAZ MI?

Hatay spor kamuoyu, 25 bin seyirci kapasiteli Hatay Stadyumu’nda da milli maç oynatılmasını istiyor. Hataylılar, milli takımlarını alkışlamak, onlarla gururlanmak istiyor. Hemen herkes, Hatay ‘a da bir milli maç verilme zamanının geldiğini söylüyor.

Milli maçlar, şu ana kadar Diyarbakır’a, Gaziantep’e, daha önce Adana’ya, Antalya’ya, Bursa ‘ya, Eskişehir’e, Kocaeli ‘ye, Trabzon’a ve diğer illere verildi. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi kentleri söylemeye gerek yok. Bu şehirlere milli maçlar her zaman veriliyor.

Bir milli maç, bizim Hatay’a da yakışır. Medeniyetler, hoşgörü, Gastronomi, EXPO, barış ve kardeşlik diyarı için

Türkiye Futbol Federasyonu bu dileği dikkate almalı ve ilk fırsatta Hatay Stadyumu için de bir milli maç organize etmeli. -Haber/Cemil Yıldız-