Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay TEM Polisi operasyonu Reyhanlı’da

Hatay üzerinden yurda girmeye

Hatay üzerinden yurda girmeye çalışan DEAŞ’lı teröristler yakalandı. Hatay Terörle mücadele polisinin takibi sonucu yakalanan 10 kişi oldukları belirlenen teröristler içinde kadınlar da var.

Türkiye’ye Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınır hattından girmeye çalışırken yakalanan ve kırmızı bültenle arandığı belirlenen DEAŞ’lı teröristler üç araba ve içerisinde kadın para ve Altınla Reyhanlı’da Eylem planlarken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Reyhanlı Emniyet Teşkilatı tarafından takip altına alınan Teröristler Dur emrine uymayarak kaçmaları sonucu polis tarafından lastiklerine silah sıkılarak durduruldu.

DEAŞ örgütü üyesi 6 polis tarafından zorla araçtan indirilerek yakalandı

Reyhanlı İlçesinin farklı bölgelerinde de aynı operasyonlar düzenlendi. Araçta kadınların ve yüklü para ve Altınların olduğu polis tarafından tespit edildi. Yapılan operasyonda araçta bulunan kadın militanların araçtan inmeyerek polislere zor anlar yaşattı.

Canlı bomba tehlikesine karşılık polis önlem alarak itfaiye ve Ambulans çağırarak terörist kadınları göz altına aldı.

Sağlık kontrolünün ardından zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında Antakya’ya getirildi ve adliyeye teslim edildi.

Hatay Valiliği de gelişmeyi şöyle duyurdu:

“Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince,

Reyhanlı Adliyesi Nokta görevlisi Polis Memurunun adliye binasına zorla girmeye çalışan kendisine tehdit ve küfür içeren sözler söyleyen H.A., A.Ö.A., U.A., Y.A, A.A., A.A., N.A., M.A., F.B.A ile E.A. isimli şahıslar olduğu anonsu üzerine, adliyeye takviye ekip sevk edilmiştir. M.A. isimli şahsın aracını adliye hizmet binasında görevli polis memuru ve olay yerinde bulunan görevlilerin üzerine sürmesi akabinde olay yerinde kaçarken park halindeki araca çarpmış, aracı durdurmaya yönelik havaya uyarı ateşi açılmıştır. Aracın durmaması üzerine aracın lastiğine ateş edilerek durdurulmak istenmiş, araç durmayarak çarpmaya devam etmiştir. Olaya karışan şahıslara ait araç yaşanan kovalamaca sonucu yakalanmış, araç içerisinde bulunan şahıs ekip otosuna binmemek için direnmiş ve şahıs araç içerisinde gözaltına alınmıştır. Olaya ilk karışan M.A. araç içerisinde park halinde görülmüş ekip otosunu görünce araçtan inerek kaçmaya başlamış ve kovalamaca sonucu şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak V.A. ile M.A. gözaltına alınmıştır.” – Adil Yeşildağ-