Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay UKOME’den Kritik Kararlar

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Mayıs Ayı Toplantısı, HBB Genel Sekreter Vekili Gökhan Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Defne ilçesi merkez 3. bölge 1. etapta yer alan 875 konut ve dükkân inşaatı projesi kapsamında, Çekmece Caddesi’nin trafik güvenliği açısından trafiğe kapatılması kararlaştırıldı. Bu karar, altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları çerçevesinde alındı.
Hatay Valiliği Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yapılan Uzun Çarşı yapım ve onarım inşaatı 1. kısım zemin iyileştirme çalışmaları nedeniyle Kemalpaşa Caddesi’nin, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, kazı metotlarını güvenli bir şekilde uygulamak ve iş makinelerinin çalışmalar sırasında cadde üzerindeki araç ve ekipmanlara zarar vermemesi amacıyla 13 Haziran 2024 tarihine kadar trafiğe kapatılması uygun bulundu.
Toplantıda, eğitimde çocukların güvenliğinin sağlanması ve bazı bölgelerde ibadete giden vatandaşların can güvenliğinin korunması amacıyla, Antakya, İskenderun, Arsuz ve Erzin ilçelerinde bazı okul ve ibadethane önlerine hız kesici kasis yerleştirilmesi kararı alındı.
SS Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi üyelerinin araç değişim işlemleri için verilen sürenin 21 Haziran 2024 tarihinde sona ermesi nedeniyle, depremden dolayı araçlarını hususi plakaya çeviren toplu taşıma hizmeti veren işletmecilere verilen sürenin, depremin maddi etkilerinin devam etmesi dolayısıyla 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılması kararlaştırıldı.
Ayrıca, gündemdeki 94 adet ticari plakanın (HO, BB, M, T, C ve S plakalar) devir işlemleri ile ilgili de kararlar alındı. – İlyas Yiğit-