Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay üniversitelerinde kontenjanlar doldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını internet sitesi üzerinden açıkladı. Binlerce genç, heyecanla beklenen sonuçları öğrenerek üniversite hayallerine adım attı.
6 Şubat tarihinde yaşanan depreminin en çok etkilendiği il olan Hatay, tercih sonuçlarında dikkat çekti. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) tüm kontenjanlarının neredeyse dolu olduğu belirtildi. Bu durum, gençlerin Hatay’ı tercih etme konusundaki isteklerini ve üniversitelerin eğitim kalitesine olan güvenini yansıttı.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, yaptığı açıklamada, “Yüzde 100 kontenjan doluluk oranını yakaladığımızı sevinçle öğrendik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi Hatay’ı şahsi bir mesele olarak gören genç ve dinamik nesilleri üniversitemizde görmekten büyük kıvanç duyuyoruz” dedi. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise “Deprem bölgesinde olmamıza rağmen elde ettiğimiz kontenjan doluluk oranı çalışmalarımızın ve elde ettiğimiz başarıların karşılığıdır” ifadelerini kullandı.
ÖSYM Başkanı, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Tüm öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar diliyorum. Üniversite tercihlerini yaparken gösterdikleri özveri ve çaba takdire değer. Bu sonuçların hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. – Meriç Demiray –