Hatay ve İstanbul’dan Der Spiegel kapağına

Almanya’nın önemli haftalık dergilerinden Der Spiegel, 2021 yılının ilk sayısında, kapağını, BioNTech yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e ayırdı. 2020 senesine, başarıları ve göçmen kimlikleri ile damgasını vuran, Alman BioNTech firmasının kurucuları (İstanbul doğumlu) Dr. Özlem Türeci ve (Hatay doğumlu) Prof. Dr. Uğur Şahin, Almanya’nın en yüksek tirajlı dergilerinden Der Spiegel’in Ocak […]

Almanya’nın önemli haftalık dergilerinden Der Spiegel, 2021 yılının ilk sayısında, kapağını, BioNTech yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e ayırdı.

2020 senesine, başarıları ve göçmen kimlikleri ile damgasını vuran, Alman BioNTech firmasının kurucuları (İstanbul doğumlu) Dr. Özlem Türeci ve (Hatay doğumlu) Prof. Dr. Uğur Şahin, Almanya’nın en yüksek tirajlı dergilerinden Der Spiegel’in Ocak ayı sayısının kapağında yer aldılar. BioNTech’in kurucuları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Der Spiegel dergisine verdikleri röportajda, yılın ilk altı ayı içinde 250 milyon doz aşı üreteceklerini duyurdu.
Bu konudaki açıklamasında, aşı üretim miktarını arttırabilmek için çeşitli imkanları araştırdıklarını bildiren Uğur Şahin, üretim kapasitesinin arttırılması için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi. “Aşı üretimini arttırmak için yeni ortaklar bulmayı hedefliyoruz. Ancak üretimi bugünden yarına yükseltmek hiç kolay değil. Dünyanın çeşitli yerlerinde, hemen anında yüksek kalitede aşı üretebilecek hazır tesisler yok” diyen Prof. Şahin, BioNTech’in, Almanya’nın Marburg kentinde satın aldığı yeni üretim tesisinin planlanandan daha önce, muhtemelen Şubat ayında üretime hazır olacağını ve bu tesisin de devreye girmesiyle, yılın ilk altı ayı içinde 250 milyon doz aşı üretebileceği açıkladı. Avrupa Birliği’nin (AB) aşı sipariş politikasını da eleştiren Prof. Şahin, ABD’nin AB’den çok daha hızlı davranarak Temmuz ayında sipariş verdiğini ve 600 milyon doz aşıyı rezerve ettiğini söyledi.
-3 KEZ!-
Aşı uygulamasına işaret eden, BioNTech’in tıbbi şefi olan Dr. Türeci ise aşının iki kez yapılması gerektiğini, hatta bir yıl geçtikten sonra üçüncü kez yapılmasının etkisini arttıracağı bilgisini verirken, Kovid-19’un mutasyonlarından çekinmediğini, geliştirdikleri aşının bu mutasyonlara karşı da etkili olacağına inandığını kaydetti. Şahin, “Şu anda aşımızın mutasyonlara olan tepkisini test ediyoruz. Çok yakın bir zamanda bunun da sonucunu alacağız” diye konuştu. Tamer Yazar

Exit mobile version