Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hatay Yaşarsa Atatürk’ün vasiyeti de yaşar”

Hatay Medeniyetler Korosu, yüzyılın

Hatay Medeniyetler Korosu, yüzyılın felaketi olarak kabul edilen depremin yıl dönümünde Köprübaşı’nda bir araya gelerek onlarca depremzedeye şarkılarını ve ağıtlarını seslendirdi.
Koroya liderlik eden Yılmaz Özfırat, etkinlik sırasında şu duygusal sözleri dile getirdi: “Sevgili Hataylılar, 6 Şubat’tan sonra bizler Antakya Medeniyetler Korosu olarak Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde konserler verdik. İlk defa Hatay/Antakya’da konser vereceğiz. 5 Şubat akşamından 6 Şubat akşam saatlerine kadar yüreğimizdeki acıyı katlayarak gidiyoruz. Keşke o gece yaşanmasaydı. Keşke bunlar başımıza gelmeseydi. Keşke 6 Şubat’ı takvimlerden çıkarabilseydik. Bu akşam ağlayacağız çok ağlayacağız. Size bunu garanti ediyorum. Ağlamakta güzeldir. Çünkü insan sadece sevdiğinin arkasından ağlar. Şimdiden bir hatamız olursa şimdiden affola. Bizim eğer size hakkımız geçerse helal olsun, siz de bize hakkınızı helal edin lütfen.”
Özfırat, depremde hayatını kaybeden tüm insanlar için rahmet dilerken, “Hatay yaşarsa, Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti de yaşar” şeklinde ifadelerini tamamladı.
Ayrıca, dünyaca ünlü Hataylı sanatçı Karsu da bu anma etkinliğine katıldı. Karsu, “Neredesin Sen” şarkısı ile anmaya katılan depremzede vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı