Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay yeniden yeşerecek

Spor Kulüpleri, Kuruluşlar Hatay

Spor Kulüpleri, Kuruluşlar Hatay İçin Birleşti:

Şimdiden onbinlerce, yüzbinlerce fidan bağışı yapıldı

Muhatap Kurum Yok…

Türkiye’de Süper Lig Kulüpleri dayanışma yaparcasına tatlı rekabetle ilimiz Hatay için fidan bağışı yarışına girerken, farklı kurumlar da fidan desteği ile bu yarışı izliyor.
İki günde Süper Lig Kulüplerinin bağışladığı fidan sayısı 60 bini buldu. Ne varki bu bağışların muhatabı adresi ise henüz yok..
Hatay Valiliği öncülüğünde başlatılacak bir kampanya ile Türkiye’nin dört bir yanından gönderilecek fidanların düzenli organizasyon yönetimi ile gereği gibi değerlendirilmesi mümkün olabilecek.
Şu ana kadar Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş 1903, Galatasaray 1905, Fenerbahçe 1907, Medipol Başakşehir 2 bin 14, Gaziantep FK 2 bin 727 ve Trabzonspor 7 bin 682 fidan bağışladığını açıkladı.
Diğer Süper Lig kulüplerinin de fidan dikme kampanyasına katıldıkları yada katılacakları belirtilmekte.
İzmir’in köklü kulüpleri Altay, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu, el ele vererek Ege’nin bu şirin ilinde Hatay’da yanan ormanlar için fidan kampanyası başlattı.
Altay Spor Kulübü, sosyal medyadan bir kampanya başlatarak, “Hatay için el ele! Yangında zarar gören ormanlarımızı yeşertmek için 1914 fidanla Karşıyaka Spor Kulübü’ne meydan okuyoruz” mesajını paylaştı. Bu mesajın üzerine Karşıyaka Spor Kulübü de, “Altay Spor Kulübü’nün meydan okumasını görüyor, biz de Hatay için 1912 fidan bağışlıyoruz. Sıra sende Göztepe” yanıtını verdi. Karşıyaka’nın mesajına alıntılayan Göztepe Spor Kulübü ise, “Biz de Hatay için 1925 fidan bağışlıyoruz, sıra sende Altınordu” diyerek pası Altınordu’ya attı.
Altınordu Futbol Kulübü de kampanyaya 1923 fidanla destek verdi. Böylece İzmir kulüpleri, kuruluş yıllarını temsilen bağışladıkları fidanla kampanyaya toplamda 7 bin 674 fidanla destek olmuş oldu.
Öte yandan, İzmirli futbolseverler de böyle bir kampanyaya destek verdikleri için kulüplerini kutlarken, taraftarların da bağış yapabileceği bir kampanyanın yapılması gerektiğini dile getirdiler.
Türkiye’de en yüksek bağışı şimdiye kadar Atiker Kohyaspor Kulübünün yapması da dikkat çekti.
Atiker konyaspor 19.220 fidan bağışı ile kampanyanın şimdiye kadar ki katılımcıları içinde öncü kulüp oldu.
-Cemil Yıldız-