Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’a 14,1 Milyar TL deprem hibesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Reyhanlı’da, Reyhanlı Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Öntürk, toplantıda önemli konulara değinerek Hatay’ın geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Cumhurbaşkanı’ndan Hatay’a 14,1 Milyar TL Hibe

Deprem sonrası Hatay’da zarar gören kanalizasyon altyapısının onarımı için gerekli olan 14,1 milyar TL’nin Cumhurbaşkanı tarafından hibe edileceğini belirten Öntürk, HATSU’nun aylık 229 milyon TL zarar ettiğini ve bu bütçeyle işlerini yapamayacaklarını ifade etti. Yerel yönetim ve hükümetin entegre çalışması gerektiğini vurgulayan Öntürk, bu şekilde zorlukların üstesinden gelebileceklerini söyledi.

İnsanların Mezhebine, Meşrebine, Diline, Dinine, Örfüne Bakmayacağız

Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 9 bin personelin görev yaptığını belirterek, 1 Ocak 2024 tarihinden önce işe başlamış personelle ilgili hiçbir sorunlarının olmadığını ifade etti. Seçim öncesi verdiği sözü tutarak, çalışanların mezhep, meşrep, dil, din ve örflerine bakmaksızın yönetim anlayışlarını sürdüreceklerini vurguladı. Ancak, 1 Ocak 2024 tarihinden sonra işe alınan personelle şu an çalışamayacaklarını belirten Öntürk, belediyeyi büyütme sürecinde ihtiyaç duyulması halinde bu kişilere öncelik verileceğini ekledi.

Borçsuz Büyükşehir Hedefi

Başkan Mehmet Öntürk, Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi mali sıkıntılar içinde olduğunu, ancak kaynak bulma konusunda planları olduğunu ve hükümetin de desteklerinin bulunduğunu belirtti. Beş yıl içinde tüm vaatlerini yerine getirerek, şehri borçsuz bir şekilde devretmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Kırsal Mahallelerde Konut Sorunu Çözülüyor

Öntürk, 6 Şubat depremlerinden sonra kırsal mahallelerde yaşanan konut sorunlarına da değindi. Yerinde dönüşüm projesine entegre olarak evlerini yapmak isteyen vatandaşlara Büyükşehir iştiraki İmar AŞ vasıtasıyla yardımcı olacaklarını belirten Öntürk, kış gelmeden konut sorununu çözerek vatandaşların yaşanabilir konutlara yerleşmelerini sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, bu süreçte bölgenin ustalarını ve insan kaynaklarını kullanacaklarını belirten Öntürk, el birliğiyle şehri hızlı bir şekilde ayağa kaldıracaklarını söyledi.

(Yusuf Cemil Karaçay)