Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’a Hizmette El Frenisin!

Lütfü Savaş, eleştiri odağının

Lütfü Savaş, eleştiri odağının merkezine AKP İl Başkanı Adem Yeşildal’ı koydu:

Başkan SAVAŞ’a göre; “ADEM YEŞİLDAL İSTİFA ETMELİ”

Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi’ndeki, yıllardır pis koku yayması nedeniyle eleştiri ve şikayet konusu olan arıtma tesisinin modernize edilmesi projesi için Japon kredisi temini sonrası, konunun Büyükşehir Belediye (BŞB) Meclisi’nde de bazı AKP’li ve MHP’li üyelerin oturuma katılmaması, bazılarının oylama sırasında salondan ayrılması, bazılarının da ‘EVET’ oyu vermesi sonrası teklifin geçmesini değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaşanan sıkıntılar, zorluklar ve engellemelerin faturasını AKP İl Başkanı Adem Yeşildal’a çıkardı ve istifa etmesi gerektiğini savundu.
AKP İl Başkanı Adem Yeşildal için, “Hatay’a hizmetlerde EL FRENİ” tanımlaması yapan Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, arıtma tesisi hikayesi süreciyle ilgili özetle şöyle dedi:
“Turunçlu Arıtma Tesisi konusunda, hemşehrilerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak projemizi hazırladık. Meclis’te hizmetlerimize set çekmeye çalışanlar olsa da, projemizi hayata geçireceğiz. Kararın geçmesinde olumlu tutum sergileyen Meclis üyelerimize teşekkür ederim. Arıtma tesisi, sınırı-nı aştı! Bölge sakinlerinin ‘kaldırın’ baskısı nedeniyle, 2014’te arıtma tesisinin kalkması için girişim başlattık. Devlet Su İşleri (DSİ) izin vermedi. Daha sonra iki kez aynı şekilde DSİ’ye başvurduk. Her defasında ‘RED’ kararı çıktı. Tabi ki bazı siyasiler işin içindeydi, izin çıkmaması için çabaladılar. Sonuçta biz, Japonya’dan ucuz faizli kredi temin ettik. Meclis’te onay için komisyona da gerek yok. Kredi çok uygun, herkes memnun. Hassa ilçemiz için de temiz, sağlıklı içme suyu ve kanalizasyona ihtiyaç vardı. Meclis’te oylama yapıldı. Bazı AKP’li arkadaşlarımız oylamaya katılmadı. AKP’li 3 arkadaşımız ‘EVET’ dedi, diğerleri bekletme taraftarıydı. Tabi amaçları, il başkanlarının keyfiyetiyle işi uzatmaktı!
Bu işin, bir yaz daha bekletilmesine gerek yoktu. Memleket, fitne ve fesattan uzak yönetilmeli. Defne’nin, pis koku ve bulaşıcı riskinden kurtulmasını istemiyorlar. Hassa’ya, temiz sağlıklı su kanalizasyon hizmeti gitsin istemiyorlar.
AKP İl Başkanının, bizimle hizmette omuz omuza olması gerekirken, o, başka şeyler yapıyor. Hatay’a hizmette el freni olmamalı. Burası, intikam yeri değil. Eğer çözüm üretemiyorsan, istifa etmelisin!”
-HALK NE DİYOR?-

Hatay BŞB Meclisi’nde, başkanlığa, Japon kredisi kullanarak projeyi uygulama yetkisi verilmesi sonrası, Hataylılar, sosyal medyada Başkan Lütfü Savaş’ın açıklamalarını ve gelişmeyi şöyle yorumladı.
Hakan İpek: Karar, Meclis’te azınlıkta olmanıza rağmen geçmiş. Hala neden, “hizmetlerimize set çekmeye çalışanlar olsa da projemizi hayata geçireceğiz” diyorsunuz?
Abdullah Aslan: Sayın Başkanımızı, bu kararından ötürü tebrik ve takdir ediyoruz. Bu hizmetiniz, Defne’nin büyük bir kesiminde sevinç ve rahatlama yaratacaktır. Tüm hizmet ve iyi niyetli çalışmalarınızı alkışlıyoruz. Başarılarınızın devamını dileriz. Selam ve sevgilerimizle.
Memet Gören: Başkanım, kolay gelsin. Elinize, yüreğinize sağlık. Allah, yolunuzu açık etsin. Hatay’ımız için gösterdiğiniz fedakarlıktan dolayı minnettarız.
Alkan Alpaslan: Keşke de şu yoları yapsanız da millet rahat etse.
Ayşe Teyze: Yüce rabbim, gücüne güç katsın, yar ve yardımcınız olsun inşallah. Hatay halkı seninle. Dik dur, eğilme! Durmak yok, yola devam! Seninleyiz, örnek Başkanım. Gönülleri fetheden, on beş ilçenin, köyün, mahallelerin efesi.
Nazife Kocacık: Rabbim, yolunu açık etsin inşallah, Başkanım. Allah, hainlere de fırsat vermesin. Yaptıkları kötülük ayaklarına dolansın inşallah.
Ali Karakaya: Bu destekten sonra, Hassamızın alt yapı çalışmalarının bir an önce başlamasını ve Hassa’nın insanca yaşanır bir hale getirilmesini talep ediyor ve takip ediyoruz.
Sevim Genç: Hadi inşallah, bu soruna da çare olursun, Başkanım.
Yusuf Rıdvan Oyucu: Elinize sağlık, başarılar dilerim, Başkanım. İskenderun İçme Suyu Projesi neden faaliyete geçmedi, bunca zaman? Şimdiye kadar yapılan çalışmalar boşa mı yapıldı? Teşekkürler.
TC Serkan Çakmak: Sen dik dur, bizler seninleyiz. Büyük başkan, engellerler, ama yukarıda Allah var. Sen, çaba gösteren bir başkansın, bizler inanıyoruz sana. Sen, yine gelecek seçimlerde yine geleceksin.
Mehmet Kara: Başkanım, sen dik dur, eğri belasını bulur! Yolun açık olsun.
Fatma Saklar: Allah kolaylık versin, Başkanım.
İdris Karataş: Dik dur, eğilme. Bu millet sizinle, büyük Başkanım.
Şafak Sert: Elinize sağlık Başkanım Hatay halkı arkanızda.
Han Umutt: Emeğinize sağlık.
Süleyman Gözel: Emeğinize, yüreğinize sağlık, Sayın Başkanım. Hatay’ın onuru, Hatay’ın gururu, Lütfü Savaş.
Bedi Yılmazer: Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.
Adnan Siner: Başarılar dilerim, Başkanım.
Kamil Mandal: Hatay, güzel olacak.
Ercan Maşa: Baş tacısın, büyük Başkan.
Yunus Öksüz: Diline sağlık Başkanım.
Vecdi Temizkan: Emeklerinize sağlık Başkanım.
Gökhan Bozyel: Emeklerinize sağlık Başkanım.
Mehmet Eskiocak: EXPO’yu buraya getirme başarısı gösterenler, arıtma tesisinin kaldırmaya gücü yetmiyormuş! Ufak at da civcivler yesin! Bu arıtma tesisi Defne’de değil de Yayladağı’nda, Altınözü’nde, Kırıkhan’da olsaydı, 1 dakika bile bekletmez, hemen sorunu hallederdin!
Bedir Tümkaya: Defne halkına, “bu tesis buradan kalkacak ” dediniz. DSİ ya da AKP ya da başka bir engeli bilmez bu halk!
Halil Döner: Defne’nin kokusu dile getiriliyordu, Hassa Akbez’in kokusu niye bahsedilmiyor? -Cemil Yıldız-