Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 100. Anjiyo

Hatay Devlet Hastanesi bünyesinde

Hatay Devlet Hastanesi bünyesinde kısa süre önce hizmete giren Anjiyografi Ünitesi’nde 100.ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyatlara imza atan isim, Antakyalı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Barış Kavvasoğlu.

Antakyalı genç ve başarılı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Barış Kavvasoğlu, günde ortalama 6-7 kalp ameliyatı yaparak rekora koşuyor. Dr. Kavvasoğlu, 15 günde 100. anjiyogra operasyonunu gerçekleştirdi. Antakyalı Dr. Barış Kavvasoğlu, 15 gün içerisinde 100’ün üzerinde anjiyo ameliyatının başarıyla yapıldığını, daha önce kalp krizi geçiren hastaları çevre illerde bulunan kamu hastanelerine sevk ederken, şimdi ise hastalara 15-20 dakika gibi çok kısa sürede müdahale edebildiklerini kaydederek, “Bir hasta dahi olsa sağlığına kavuşmasını sağlayabiliyorsak, hayatta kalmasına sebep olabiliyorsak, bizler için çok büyük mutluluktur” dedi.
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Barış Kavvasoğlu şu bilgileri verdi:
“Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte, günün hangi saatinde olursa olsun, kalp krizi ile gelen hastaya hızlı bir şekilde acilde müdahalesi yapılıp tanısı konularak, hızlı bir şekilde, gerekirse anjiyo yapılmaktadır.
Hizmetin nitelikli ve sürdürülebilir olması çok önemli. Çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz. Ünitenin açılışından bugüne kadar yüzü aşkın hasta anjiyo olmak üzere bizleri tercih etmiştir. Öncelikle, anjiyo, hastanın damarlarında kataterlerle ilerleyip, görüntüler alınarak, damarlarda tespit edilen tıkanıklıkların tekrar eski sağlığına kavuşturulduğu bir sistemdir. Ünitemiz, son teknoloji ile donatılmış olup, hastalarımıza modern malzemeler ve en kaliteli stent kullanmaktayız.” Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz da yeni ünitenin işleyişiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Koroner arter hastalığı, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ölümlerin büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Biz, anjiyografi ünitemizle birlikte, erken teşhis ve tedavi noktasında bir avantaj sağlamış durumdayız. Anjiyografi ünitemizde halen 8 Kardiyoloji Uzmanı, 3 Anjiyo Teknisyeni ve 7 Hemşire ile birlikte hizmet vermekteyiz.”
-Cemil Yıldız-