Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da ‘100. Yıl Köyü’ depremzedelere umut saçıyor

Hatay’da depremzedeler için projelendirilen

Hatay’da depremzedeler için projelendirilen “100. Yıl Köyü” detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla, Hatay’da yaşayan depremzede vatandaşlara yönelik bir umut projesi hayata geçirildi. Levent’teki bir otelde düzenlenen etkinlikte, 255 evin inşa edileceği “100. Yıl Köyü” projesinin detayları projenin destekçileri ve basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), Jandarma Asayiş Vakfı, Gülmek İyileştirir Derneği ve Blocks for Hope gönüllülerinin bir araya gelerek destek verdiği proje, bölgede yaşayan yaklaşık 2 bin kişinin barınma ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, yaptığı açıklamada, üniversitenin deprem sonrası süreçte sunduğu sağlık hizmeti ve yerleşkenin durumuyla birlikte bütün yardımların organize edildiği bir merkez haline geldiğini belirtti.

Projenin üniversiteye büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Eren, “Üniversitedeki çalışanların barınacak yeri yok. Bu nedenle şehirde yeni barınma imkanları oluşuncaya kadar projenin bu ihtiyacın bir kısmını karşılaması çok değerli.” dedi.

Oyuncu İlker Ayrık, Gülmek İyileştirir Derneği olarak kanser tedavisi gören çocuklara yönelik projelerin ardından depremzedelere destek olmak amacıyla projenin içinde yer aldıklarını ifade etti. Ayrık, organize iyiliğin önemine vurgu yaparak, “Herkesin 100. Yıl Köyü’ne desteğini bekliyoruz.” dedi.

Gülmek İyileştirir Derneği Başkanı Aslı Bastıyalı ise projenin sadece konut projesi olmadığını, aynı zamanda üniversiteye destek veren, eğitime katkı sağlayan ve istihdamı destekleyen bir proje olduğunu belirtti.

Yerleşkelerden elde edilecek gelirin, ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılmak üzere “Üniversite Burs Fonu”na devredileceği proje, aynı zamanda içerdiği atölyelerle yerel üretimde kalkınmayı ve istihdamın artmasını da destekleyecek.

Toplam maliyeti, arsa değeri hariç 125 milyon lira olan ve Hatay Jandarma Asayiş Vakfı’na 10 yıllığına tahsis edilen üniversite arazisi üzerindeki projenin altyapısı AFAD tarafından tamamlandıktan sonra, üstyapısı 100. Yıl Köyü Platformu paydaşlarınca tamamlanacak. (Yusuf Cemil Karaçay)