1,5 Yılda 7500 Anjiyo
Hatay Devlet Hastanesi Kardiyoloji biriminde 6 ayda 1500 kişiye, İskenderun Devlet Hastanesi’nde 1,5 yılda 6000 kişiye anjiyo yapıldı.
Antakya’daki Hatay Devlet Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi’nde biri 6 ay, diğeri 1,5 yıl içerisinde olmak üzere toplam 7500 kişiye anjiyo müdahalesinde bulunulduğu açıklandı.
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Hatay Devlet Hastanesi’nde 24 Ocak 2018 tarihinde hizmet vermeye başlayan Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde bugüne kadar 1500’e yakın hastaya tanı, teşhis ve tedavi hizmeti verildiğini, bu hastalardan 27’sine kalp pili uygulamasının başarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.
Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kemal Günal, kardiyoloji biriminin çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Kardiyoloji ünitesinde, koroner anjiografik görüntüleme, acil ve elektif perkutan koroner girişim ve stentleme, geçici ve kalıcı kalp pillerin takılması, elektrofizyolojik çalışma (EPS), periferik anjiografi ve stentleme işlemleri, transtorasik ekokardiyografi, transozefagial ekokardiyografi, kontrast ekokardiyografi, stres ekokardiyografi, treadmill efor testi gibi işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ünitemizde 9 kardiyoloji uzmanı, 6 kalp damar cerrahi uzmanı hekim kadrosu ile hizmet vermekteyiz. Ünitede ayrıca 6 hemşire 2 radyoloji teknisyeni 4 destek personeli görev yapmaktadır. Ünitenin normal çalışma saatleri 08.00-16.00 saatleri arasında olmakla beraber hasta işlemleri tamamlana kadar sağlık ekibimiz mesai saati gözetmeksizin görev
Anjiyografi ünitemizde, kardiyoloji uzmanlığı dalında; Uzm.Dr. Barış Kavvasoğlu, Uzm.Dr. Yeliz Sökmen, Uzm.Dr. Sefa Nuri Aldemir, Uzm.Dr. Selahattin Danahaliloğlu, Uzm.Dr. Güven Gül, Uzm.Dr. Şule Büyükkaya, Uzm.Dr. Ali Kılınç, Uzm.Dr. Sayın Çağlar, Uzm.Dr. Habbaş Fırıncıoğulları ile Kalp Damar Cerrahisi uzmanlığı dalında; Opr.Dr. Mehmet Aslan, Opr.Dr. Mahmut Kış, Opr.Dr. Mustafa Mavi, Opr.Dr. İlker Dal, Opr.Dr. Ferruh Elbir, Opr.Dr. Hakan Göçer görev yapmaktadır.”
-SIRADA BY-PASS VAR-
Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale gerektiren önemli hastalıklar olduğunu ifade eden Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Günal, anjiyografi ünitesinin hizmete girmesi ile birlikte vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmesinin önüne geçildiğini, by-pass ameliyatını gerçekleştirecek alt yapı hazırlıklarının da çok yakında tamamlanacağını ve açık kalp ameliyatlarına başlanacağını söyledi.
-6000 ANJİYO-
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, İskenderun Devlet Hastanesi anjiyografi ünitesinin 2016 Ocak ayında hizmete girdiğini hatırlattı, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Veysel Yıldırım’ın o tarihten bu yana geçen 1,5 yıllık sürede 6000 civarında hastaya anjiyo müdahalesi yapıldığı bilgisini verdi.
İskenderun Devle Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım’ın açıklama ve bilgileri ise şöyle:
“2018 yılının başlarında açık kalp ameliyatına başlandı ve bugüne kadar 20 hastamıza by-pass ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Anjiyografi ünitesinde; Uz. Dr. Ercan Türk, Uz. Dr. Hülya Turgut, Uz. Dr. Gürkan Dinler, Uz. Dr. Murat Başıbüyük, Uz. Dr. Şefik G.Fatihoğlu, Uz. Dr. Nihat Canbolat İle Kalp Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Kıvanç Bayatlı görev yapmaktadır.”
İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, ilimizin iki büyük ilçesi Antakya ile İskenderun’daki devlet hastanelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili de şunları söyledi:
“Sağlık Bakanlığımızın, 2018 yılı içerisinde hastanemiz bünyesi için tedarik edeceği ikinci anjiyografi cihazı ile birlikte hizmet kapsamı daha da genişleyecek olup, yapılacak olan personel planlaması ile birlikte 24 saat esası ile akut gelişen durumlarda acil müdahaleye uygun hale getirilecektir. Hatay Devlet Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyonların hiçbirinde her hangi bir komplikasyon gelişmemiş olup, başarı ile hizmet vermeye devam etmektedir. Hastanelerimizde başarılı operasyonlara imza atan, başta uzman hekimlerimiz olmak üzere, diğer tüm sağlık çalışanlarımızı yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim.”-Cemil Yıldız-