Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 3 gıda işletmesi mühürlendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde, hijyen kurallarına aykırı üretim yapan üç işletme mühürlendi. Mühürlenen iş yerlerindeki ürünler ise zabıta ekipleri tarafından imha edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki süt ürünleri, fırın, pastane ve market gibi gıda işletmelerinin standartlara uygun hizmet vermesini sağlamak amacıyla çeşitli kurumlarla ortak denetimler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Reyhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Reyhanlı Gıda Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, hijyen standartlarına uymayan ve halk sağlığını tehlikeye atan işletmelere cezai tedbirler uygulandı.

Reyhanlı ilçesinde vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen ekipler, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan bir şekerlemecinin elindeki 1557 kilogram lokum ve cezeryeyi el koyarak imha etti. Bu işletme mühürlendi. Ayrıca, hijyen kurallarına uygun olmayan bir süt ürünleri işletmesindeki 2855 kilogram süt ve süt ürünü imha edilerek işletme kapatıldı. Ayrıca, temizlik standartlarına uymayan bir unlu mamulleri işletmesi de mühürlenerek cezai tedbir uygulandı. -Volkan İcil-