Hatay’da batan bir büyükşehir yok

Başkan Savaş, asıl batanın Türkiye ekonomisi olduğunu vurguladı … Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, bir radyo programında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin battığı yönündeki söylemlere açıklık getirdi. 1 Milyar 100 Milyon TL civarında borçlanma limitlerinin olduğunu, bunun sadece %20’sini kullandıklarını söyleyen Başkan Savaş, battıklarına yönelik söylemlerin geçerliliği olmadığını vurguladı ve “Önce gidip kendi partilerinin […]

Başkan Savaş, asıl batanın Türkiye ekonomisi olduğunu vurguladı …

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, bir radyo programında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin battığı yönündeki söylemlere açıklık getirdi.
1 Milyar 100 Milyon TL civarında borçlanma limitlerinin olduğunu, bunun sadece %20’sini kullandıklarını söyleyen Başkan Savaş, battıklarına yönelik söylemlerin geçerliliği olmadığını vurguladı ve “Önce gidip kendi partilerinin belediyelerine baksınlar. Batan Hatay Büyükşehir Belediyesi değildir, batan Türkiye ekonomisidir. O da kendi partilerinin yönetiminde. Hatay’da batan bir büyükşehir yok, gelen parayı itina ile harcayan bir büyükşehir var.”

Herkes benim insanım …

Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmasına rağmen her partiden vatandaşla gönül ittifakı bulunduğunu söyleyen Başkan Savaş, bugüne kadar herhangi bir partiye değil, Hatay’a hizmet ettiğini ifade etti ve “Herkes benim insanım. Her kesimden insanla benim gönül bağım var. Ben bu nedenle Lütfü Savaş’ım. Ankara’daki ittifaklar beni ilgilendirmiyor. Bu yüzden ben en yakın rakibime anketlerde 10 puan fark atıyorum. Hatay’da birlik ve bütünlüğe katkı sağlayacak insanların yeri var. Biz bu nedenle zamanımızın ve emeğimizin çoğunu önce birlik bütünlüğe sonra da hizmete harcıyoruz. Hatay için hayırlı olacak kimse o kazanmalı” dedi.

Üç barajı da bitiremediler …

Başkan Savaş, programdaki konuşmasında şunlara değindi: “Barajlar, depolar ve isale hatları DSİ’ye ait. Ne depolar bitti ne isale hatları bitti. 2011 yılında bitirilmesi gereken Karaçay Barajı hala bitirilmedi. Şu anda da suyunu boşaltmak zorunda kaldılar. Çünkü orta kısmından dakikada 250 lt’ye yakın su kaçırıyor. Şu an Karaçay Barajı’nın yalnızca 4’te 1’i dolu.
DSİ Karaçay Barajı’nı hala bitiremedi, müteahhidin 20 Milyon TL alacağı olması sebebiyle iş durdurulmuştur. Jet-grout yapmaları gerekmesine rağmen orada makine çalıştırdıkları için o bölgede kaçak oluşmuş. Bu kaçağın önlenmesi için 9 Milyon TL’ye ihtiyaç var. DSİ önceki borçlarını ödeyemediği için bunu da yaptıramıyor. Tahtaköprü Barajı ve Reyhanlı Barajı da bitirilemedi”

Asi’de bir damla kanalizasyon yok

Asi Nehri’nin tüm sorunlarını Lütfü Savaş’ın yönetimindeki Hatay Büyükşehir Belediyesi çözdü. Asi Nehri bana değil, DSİ’ye aittir. Ben şu anda Asi Nehri’ne akan kanalizasyon sularını rehabilite ettim. Nehre akan bir damla kanalizasyon suyu yok. Asi Nehri Suriye’den geçerken hem kimyasal hem de biyolojik kirliliğe uğruyor ve buraya 4’üncü derece kirlilik ile geliyor. Biz bu suyu arıtarak kokusuz ve içerisinde her türlü canlının yaşayacağı hale getirdik. Nehrin içerisindeki suyun oranına DSİ karar veriyor. Nehrin ışıklandırmasını da en kısa zamanda bitireceğiz. Asi Nehri hem Hatay halkının hem de gelen misafirlerin huzuruna çıkacak.”

HADO’ya kira ödemedik …

HADO’nun aylık 100 bin dolara kiralandığı ve çalışmamasına rağmen kirasının ödendiği iddialarını programdaki konuşmasında yalanlayan Başkan Savaş, “Biz o gemiye aylık 100 bin dolar ödüyorsak, bunu söyleyen kişi de ispatlamazsa namerttir. Halkı kandırmasınlar. HADO’ya aylık 100 bin – 50 bin dolar ödediğimizi ispatlasınlar bende istifa edeceğim. Ben şu güne kadar 100 bin dolar falan vermedim. HADO adına hibe edilen 500 bin TL’lik bütçemiz vardı, para da hala şirketin hesabında duruyor. Liman sorunu yüzünden bekletiyoruz. İskenderun limanının dolgu alanları Büyükşehir’in olması gerekirken eski Vali Celalettin Lekesiz’in limanı ilçe belediyesine vermesi yüzünden biz davalıyız. Kanunda geçen ibarede, dolgu alanları Büyükşehir’e aittir deniliyor. Madem böyle devletin valisi eşitliği ve adaleti sağlaması gerekirken neden görevini yapmadan gitti. Şu an bakıyoruz, merkez valisi olarak görev yapıyor.
Deniz otobüsünü satın alıp kiralamadan işlemlere başlanmıyordu. İskenderun Belediyesi’ne bir büyüğümüz bizim adımıza gidip konuşmuş. İskenderun Belediyesi önce kabul etti, daha sonrasında vazgeçti. Ama biz projemizden vazgeçmedik. Bize HADO’yu kullanma imkanı vermezlerse vebali onların boynuna olur.

Haşere ile etkin mücadele …

İl genelinde 90 bin noktaya larvasit koyuyoruz. Bu demek oluyor ki, larvayı sinek olmadan öldürecek ilaçları tehdit alanlarına yerleştiriyoruz. 197 kişilik ekibimizle yıl boyunca çalışıyor. Günümüzde geçmiş yıllara nazaran çok daha etkin bir sinekle mücadele çalışması yaptık. Sinekle mücadele ederken de diğer faydalı böcekleri ve uçan canlıları öldürmemeye gayret ediyoruz. Daha öncesinde ilçelerin yaptığı ilaçlamalarda çok yanlış ilaçlar kullanarak faydalı böcekleri ve uçucular da öldürülmüş, kanserolojen ilaçlar kullanılmıştı. Kentimizde Sağlık Bakanlığı patentini alan ve şartnamesine uygun hareket eden sadece Hatay Büyükşehir Belediyesi oldu. 90 bin noktada larvasit kullanarak Hatay’ın dört bir yanında bilimsel ilaçlama yaptık. İlçe belediyelerimizden de ricamız, çöpleri düzenli ve bekletmeden toplarsa sineksiz ve haşeresiz kentimizin devamlılığı sürer” dedi.  Mehmet ÖZGÜN

Exit mobile version