Hekim Birliği Sendikası, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi, çalışma koşullarının düzenlenmesi ve sağlık kurumlarında güvenlik önlemlerinin artırılması talepleriyle üç günlük eylem kararı aldı. Karar, sendikanın Hatay yapılanmasının resmi duyurusunda da yer aldı.
Randevusuz hastalar için kritik uyarı
Sendikanın kararına göre eyleme katılan hekimler, MHRS üzerinden randevusu bulunmayan hastalara normal poliklinik hizmeti sunmayacak.
Ancak acil ve kesintisiz yürütülmesi zorunlu sağlık hizmetleri bu uygulamanın dışında tutuluyor. Bu nedenle haber, “hastaneler tamamen kapanıyor” şeklinde anlaşılmamalı.
Muayene süreleri değişiyor
Eylem süresince sendikanın kararında normal polikliniklerde hasta başına en az 10 dakika, diş hekimliği polikliniklerinde ise en az 30 dakika muayene süresi öngörülüyor.
Sendika, eylemin amacının sağlık hizmetini tamamen durdurmak değil, hekimlerin çalışma koşulları ve sağlık hizmetinin niteliğine ilişkin taleplere dikkat çekmek olduğunu belirtiyor.
Hatay’da bugün başlayan üç günlük süreç nedeniyle özellikle hastaneye gitmeyi planlayan vatandaşların MHRS randevularını kontrol etmeleri önem taşıyor.
