Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Çalıştay Günleri

Antakya’da yapıldı, 3 gün

Antakya’da yapıldı, 3 gün sürdü

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) işbirliğiyle düzenlenen “Hatay’da Çalıştay Günleri”nin açılış programı, geçtiğimiz hafta sonunda, Antakya Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Açılış programına; İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, MKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Arı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman, Akademisyenler, Hatay Ölçme Değerlendirme Merkezi ekibi ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, açılış konuşmaları gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Mustafa Kemal Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürütülen “Hatay’da Çalıştay Günleri” açılış programında konukları selamladıktan sonra, şöyle konuştu:

“Birlikte başaracağız diyerek çıktığımız yolda desteklerini bizden eksik etmeyen, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin değerli yönetici ve Akademisyenlerine teşekkür ediyorum. Eğitim ve İlahiyat Fakültelerimizin Akademisyenlerinin destek verdiği eğitimlerle gerçekleştirdiğimiz bu çalıştay, sadece bir başlangıç. Bu tür çalışmaları daha da geliştirerek, Hatay’da eğitimin başarısını her geçen gün birlikte artıracağız. Mevlana’nın dediği gibi, ‘Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.’ Bugün, dünden daha iyiyiz. Yarın, bugünden daha iyi olacağız.”

MKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Arı da konuşmasında, Eğitim Fakültesi olarak, öğretmen yetiştirme konusundaki önemli görevlerinin yanı sıra hizmet içindeki öğretmenlerin mesleki gelişimlerine de destek olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti ve şöyle devam etti:

“Bu çalıştay, ilimizdeki eğitim öğretim süreçlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi gibi çok önemli bir görevin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesine katkı sağlamaktadır. Bu çalıştayda, ilimiz Ölçme Değerlendirme Merkezi çalışmalarına katkı veren merkez yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür etmek isterim.”

Eğitim Fakültesi olarak, öğretmenlerimize mesleki ve akademik gelişim imkanı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dekan Arı, “Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle işbirliği halinde yürüttüğümüz Öğretmenlik Uygulaması, Yönetici Geliştirme Programı, Eğitim, Seminer gibi çalışmalardan ötürü, huzurlarınızda Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür etmek isterim.”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman da çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce branşlarından 113 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturduğu ÖDS platformunda, yardımcı kaynak kitaplarda, deneme sınavlarında kullanılmak üzere oluşturulan soru havuzlarına katkı sunabilmeleri için öğretmenlere soru yazımı ve redaksiyonu eğitimleri veriliyor. “Hatay’da Çalıştay Günleri“nde, ülkemizin de katıldığı PISA, TIMSS, PIRLS gibi uluslararası sınavlar düzeyinde yeni nesil, beceri temelli soruların özellikleri, yapılandırılması ve düzenlenmesiyle ilgili olarak, Mustafa Kemal Üniversitesi Akademisyenleri tarafından bilgilendirme eğitimleri de veriliyor.

Hatay Ölçme ve Değerlendirme Merkezi ekibinin Test Hazırlama Teknikleri ve Test Geliştirme Teknikleri kursları düzenleyip, yeni nesil soru yazma ve redaksiyon çalıştayları gerçekleştirdiği “Hatay’da Çalıştay Günleri”, 30 Aralık Cuma günü sona erdi. -Haber/Mutlu Yanık-