Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Cinsel İstismar Suçuna Ağır Ceza Geldi

Antakya ilçesine bağlı Akçaova

Antakya ilçesine bağlı Akçaova Köyü’ndeki bir ilköğretim okulunda yaşanan korkunç bir istismar olayı, toplumun yüreklerini dağladı. Beden eğitimi öğretmeni M.S. 11 yaşındaki öğrencisi H.Y.’yi istismar ederek 5 yıl boyunca toplam 10 öğrenciye cinsel saldırıda bulundu.

Öğrencisi H.Y.’ye, “Senin okumana yardım edeceğim” diyerek umut aşılayan M.S. kısa süre içinde masum çocuğun hayatını kâbusa çevirdi. H.Y.’yi bilgisayar odasına çağırarak tecavüz etti ve çocuğun çıplak fotoğraf ve videolarını çekti. İstismar bu odada bitmedi; Sağıroğlu, fırsat bulduğu her yerde H.Y.’yi darp edip tecavüz etti. İstismarın kurbanı olan H.Y. hamile kaldı, ancak Sağıroğlu onu arkadaşının kliniğine götürerek kürtaj yaptırdı. Korkudan ailesine durumu anlatamayan H.Y., yıllarca sessizce çektiği istismarın etkisinden kurtulamadı.

Dava dosyasına göre M.S. öğrencileri ile yaptığı istismar görüntülerini kullanarak onları tehdit etti ve diğer öğretmenlere ‘pazarladı’. İstismara uğrayan çocuklardan biri olan F.Y., “M.S. 6. sınıftan beri öğretmenimdi. Sürekli benimle evleneceğini söylüyordu. Sonra bir gün beni lojmana çağırdı. Zorla bana tecavüz etti. Bağırdım ağzımı kapattı. Sonra elinde görüntülerimin olduğunu söyledi. Tehdit etmeye başladı. Yıllar böyle geçti.” dedi. M.S.’nin dehşet verici istismarları, nişanlısının dikkatini çekmesiyle ortaya çıktı. Ancak tahliye edilmesi sonrasında kayıplara karışması, adalet arayışını zorlaştırdı. Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Sağıroğlu’na 158 yıla yakın hapis cezası verilirken, dosya istinaf mahkemesine gönderildi. -Adil Yeşildağ-