Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da çocuk ve aile merkezleri kuruldu

Türkiye Vodafone Vakfı ve

Türkiye Vodafone Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Adıyaman’ın Ardından Gaziantep ve Hatay’da Çocuk ve Aile Merkezleri Kurdu.
Türkiye’nin önde gelen vakıf kuruluşlarından Türkiye Vodafone Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliği, depremden etkilenen ailelere destek sağlamak amacıyla önemli bir projeyi başlattı. Proje, Adıyaman’da başladıktan sonra Gaziantep ve Hatay’da da gençler ve aileler için hizmet sunacak Çocuk ve Aile Merkezlerinin kurulmasını tamamladı.

Türkiye Vodafone Vakfı ve AÇEV, afet bölgesinde yaşayan insanlara destek olma amacıyla bu projeyi geliştirmeye devam ediyor. Merkezlerde, depremden etkilenenlerin psikososyal destek alması, çocukların öğrenme kayıplarını telafi etmesi, anne babaların ebeveynlik becerilerinin güçlenmesi ve çocuklarının gelişimini destekleme becerilerinin artırılması için çalışmalar yapılıyor. Adıyaman ve Gaziantep’te 160’ar, Hatay’da ise 120 çocuk kapasitesine sahip olan merkezlerde, ilk yıl içinde 4 bin 500 çocuk ve ebeveyn ile birlikte 2 bin 500 genç kadına ulaşılması hedefleniyor.

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, afet ve krizlerin en fazla çocukları etkilediğini belirterek, “Koşullar ne kadar zorlayıcı olursa olsun, çocukların yeterli bakım hizmetlerinden faydalanmaları ve eşit öğrenme fırsatlarına erişebilmeleri çok önemli. Biz de ilk günden itibaren başta çocuklar olmak üzere depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve uzun vadede iyi olma hallerini desteklemek için seferber olduk” dedi.
Proje kapsamında, AÇEV, depremden etkilenenlerin orta ve uzun vadede iyi olma hallerini desteklemek amacıyla Hatay Defne, Gaziantep Nurdağı ve Adıyaman’da çocuk, ebeveyn ve kadın dostu AÇEV Merkezleri kurdu. Bu merkezler, özellikle depremden etkilenen çocuklar, aileleri ve kadınlar için psikososyal destek sağlayacak ve bilimsel temelli eğitim programları sunacak.
AÇEV, sadece merkezlerinde değil, aynı zamanda mobil araçlarıyla merkezden uzak ilçeler ve köylerde, çocuk koruma, çocuk yaşta erken ve zorla evlilikleri önleme, ihmal ve istismarı önleme konularında ebeveynler ve bakım verenler için toplum bilgilendirme seminerleri düzenlemek üzere de hazırlıklar yapıyor.
Mutlu Çantam Yolda
Depremde evleriyle birlikte kişisel eşyalarını, eğitim malzemelerini ve oyuncaklarını kaybeden çocuklar için AÇEV, merkezde toplu kullanım için erişecekleri malzemelerin yanı sıra erken çocukluk gelişim setleri sunuyor. Bu setler, hijyen kitleri, kırtasiye ürünleri, oyuncaklar, kitaplar ve ebeveynlere yönergeler içeriyor.
AÇEV’in bu önemli projesi, bölgedeki kalıcı yapıların inşasına ve istikrarlı hizmetlere odaklanarak depremzedelerin yaşamlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu çabalar, depremzedelerin uzun vadeli iyileşme süreçlerine destek olmak için büyük bir adım olacak. -Yusuf Cemil Karaçay-