Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da depremzedelere moral turnuvası

Hatay ilinde, konteyner kentte

Hatay ilinde, konteyner kentte kalan depremzede öğrenciler için düzenlenen futbol turnuvası başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Ürgenpaşa Mahallesi’ndeki halı sahada gerçekleşti. Turnuvaya, depremzede 160 öğrenci katılırken, 2 Şubat’ta yapılacak final maçlarıyla sona erecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Yıldırım, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, psikososyal destek çalışmaları çerçevesinde yarıyıl tatilinde depremzede öğrencilere yönelik moral turnuvası düzenlediklerini belirtti. Yıldırım, il genelinde bulunan 180 konteyner kentte psikososyal destek çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, turnuvaya 10-14 yaş arasındaki 160 öğrencinin yer aldığı 16 takımın katıldığını açıkladı.

Turnuvanın amacının, depremzedeler arasında dayanışmayı artırmak ve öğrencilere moral vermek olduğunu dile getiren Yıldırım, sporun bu tür etkinliklerle toplumsal iyileşmeye katkı sağladığını ifade etti. Final maçlarının ardından düzenlenecek ödül töreni ile başarılı takımların ödüllendirilecek. – Yusuf Cemil Karaçay-