Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Filistin’e destek yürüyüşü

  Hatay, Mersin ve

 

Hatay, Mersin ve Osmaniye’de, İsrail’in Filistin’i işgalinin birinci yılı dolayısıyla geniş katılımlı destek yürüyüşleri gerçekleştirildi.

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde, Mersin Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen protesto yürüyüşünde katılımcılar, Mersin İdman Yurdu Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile meşaleler taşıyan grup, Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar sloganlar atarak yürüdü.

 

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Ertuğrul Yıldız, Gazze’deki direnişin insanlığın onuru olduğunu belirtti. Yıldız, “Birinci yılına giren soykırımı lanetliyoruz. Gazze’de direnenlere selam olsun,” diye konuştu. Açıklamanın ardından İl Müftüsü Aydın Yığman dua etti.

 

Hatay’ın Antakya ilçesinde TOKİ Resullulah Camii önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail’in saldırılarını protesto etti. Memur Sen İl Başkanı İsmail Bayrakdar, uluslararası alanda İsrail’in saldırılarına karşı sessiz kalındığını ifade ederek, vatandaşları İsrail mallarını boykot etmeye davet etti. Basın açıklamasının ardından grup, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı.

 

Dörtyol ilçesinde ise Atatürk Anıt Alanı’nda toplanan bir başka grup, Türk ve Filistin bayrakları ile Çaylı Caddesi’nde yürüyerek Saat Meydanı’na ulaştı. Burada yapılan basın açıklaması ve duaların ardından etkinlik sona erdi.

 

Osmaniye’de, Filistin’e Destek Platformu tarafından “Direnişe Selam, Siyonizme Lanet” temalı bir yürüyüş düzenlendi. Alibeyli Camisi avlusunda toplanan grup, ellerindeki Türk ve Filistin bayrakları ile pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

 

Burada Kur’an-ı Kerim okunup, İl Müftüsü Ali Çakmak tarafından Filistin’de ölenler için dua edildi. Grup adına konuşan Memur-Sen İl Başkanı Mahmut Kahraman, “İsrail’in 365 gündür Gazze’de soykırım yaptığını” belirterek, Batılı ülkelerin desteklediği bu durumu eleştirdi. Kahraman, “42 binden fazla insanı katleden katil İsrail, bölgeyi ateşe vermeyi planlıyor,” dedi.