Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Halk Buluşmaları

Hatay’da Harbiye mahallesinde Emek

Hatay’da Harbiye mahallesinde Emek Partisi Defne İlçe Örgütü halk buluşmaları düzenledi.

Buluşmalara Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da katıldı. Sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

Darmaşta caddesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Karaca bu iktidarın ve yerel yönetimin Hatay halkına bir borcu var diyerek kimsenin Hatay halkına haksızlık etmemesi için mücadele etmek ve birleşmek zorunda olunduğunu belirtti.
Karaca “Mücadele alanlarımızdan biri Meclistir ancak tek adam iktidarı Meclisi de etkisiz hale getirmek için çalışıyor, karanlık güçlerle ittifak haline giriyor. Kız çocuklarını ve kadınları insan bile saymayan HÜDA-PAR ile ittifak yapıyor, işçilerin emeğini sömüren patronları meclis koltuklarına taşıyor ve birçok karanlık işler yürütüyor” dedi.a katıldı. Sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

Karaca; ‘‘Bizim bugün burada olmamızdaki amaç halkın ayakta durabilmesine dayanak olmaktır, o kolonları nasıl güçlendireceğimizi hayatı yeniden nasıl kurabileceğimizin olanakları konuşup tartışmaktır. Deprem bölgesinde yürüttüğümüz tüm toplantılarda edindiğimiz verileri Meclis kürsüsüne taşıyarak sorumlulardan hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

Hatay’da halkın şu an en büyük sorunları hava ve su kirliliği, içme suyuna ulaşamıyor oluşları ve yolların pis ve temizlenmiyor oluşu.

DEPREMZEDELER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Buluşmada konuşan depremzede bir kadın “Bu devirde içme suyu gibi temel bir ihtiyacın bile sağlanmıyor olması ve bir koli içme suyu için saatlerce sıra beklememiz insanlık onuru için utanç verici” dedi.

Başka bir depremzede ise yerel yönetimin de AFAD’ında da depremzedelerin en acil ihtiyaçlarını bile karşılamaktan aciz olduğunu ve bu durumun halkın yaşam koşullarını daha da zorlaştırdığını söyledi. Sağlık merkezlerinin yetersizliği konusunda ise koruyucu sağlık hizmetlerinin olmaması hamile bakım, bebek bakım ve aşı konusunun Harbiye’de ciddi bir sorun olduğunu ekledi.

Emek Partisi Defne ilçe örgütünün gerçekleştirdiği ikinci halk buluşması ise Şükrü Kanatlı Caddesinde yapıldı.

Market işleten bir depremzede depremden sonra 3 ay boyunca açılmayan dükkanına gelen elektrik yüklü faturasını eleştirdi.

Sevda Karaca, ‘’Çöp sorunundan, su ve elektrik faturasına, çocukların gelişimi için kurs, kültür merkezlerinin, oyun parklarının açılması gibi taleplerin mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı, ev ev örgütlenerek ancak bir talepler mücadelesiyle çözebileceğini belirtti. -Yusuf Cemil Karaçay