Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da ölümüne sollama kamerada

Hatay’da trafikte tehlikeli anlara neden olan bir sürücünün kuralları hiçe

Hatay’da trafikte tehlikeli anlara neden olan bir sürücünün kuralları hiçe saydığı yolculuk, cep telefonu kamerasına yansıdı. Antakya çevreyolunda kaydedilen görüntüler, hem sürücüler hem de yetkililer tarafından tepkiyle karşılandı.
Edinilen bilgilere göre, çevreyolunda seyir halinde olan bir otomobil sürücüsü, hızını düşürmeden sağdan sollama yaparak ilerledi. Yoğun trafikte gerçekleştirilen bu manevralar, diğer sürücülerin can güvenliğini ciddi şekilde riske soktu. Tehlikeli yolculuğu fark eden başka bir sürücü, yaşananları cep telefonuyla kayda aldı. Kısa sürede yayılan görüntülerde, otomobilin ani şerit değiştirerek ve kurallara aykırı şekilde sağdan geçişler yaptığı net şekilde görüldü.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemede sürücünün kimliği tespit edilirken, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “trafiği tehlikeye düşürmek” suçundan 2 bin 719 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca sürücü hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Yetkililer, özellikle şehir içi ve çevreyollarında yapılan kontrolsüz hızlanma ve sağdan sollama gibi ihlallerin, ölümlü ve yaralanmalı kazalara davetiye çıkardığını vurguladı. Trafik ekipleri, vatandaşların bu tür ihlallere karşı duyarlı olmalarının önemine dikkat çekerek, benzer durumlarda görüntülerin emniyet birimleriyle paylaşılmasının caydırıcılık açısından etkili olduğunu ifade etti.

Hatay’da son dönemde artan trafik ihlallerine karşı denetimlerin sıklaştırıldığı belirtilirken, sürücülere kurallara uymaları ve hem kendi canlarını hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmaktan kaçınmaları yönünde çağrı yapıldı.