Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da SGK Tahsilatı % 90’a Çıktı

İl Müdürü Hamit Bal, sosyal güvenlik bilincinin oluşması ve kurumun

İl Müdürü Hamit Bal, sosyal güvenlik bilincinin oluşması ve kurumun hizmet kalite çıtasının yükselmesi için çalıştıklarını bildirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu Hatay İl Müdürü Hamit Bal, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına yönelik çabalara işaret ederek, kurumun hizmet kalite çıtasını yükseltmeye çalıştıklarını bildirdi.

Sosyal güvenliğin önemini anlatmak ve vatandaşları bilinçlendirmek adına yazılı, görsel ve sözel medyaya açıklamalar, bilgiler verildiğini söyleyen İl Müdürü Bal, çalışmalara ilaveten, Hatay ili genelinde tahakkuk ve tahsilatları yaklaşık yüzde 90 oranına ulaştırdıklarını belirtti.
İlimiz Hatay’daki hizmetleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunan SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, şunları kaydetti:
“Hatay ili genelindeki tüm çalışanlarımızla, vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. 2002’de yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortası’nın kapsamı bugün neredeyse yüzde yüze yaklaştı. 2016 yılında yapılan düzenlenmeyle, Genel Sağlık Sigortası primi tek kalem oldu. Hane içindeki ortalama geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişiler, sigortalı değillerse, kendi primlerini ödeyerek Genel Sağlık Sigortalısı (GSS) oluyor. Buradaki prim tutarı da brüt asgari ücretin yüzde 3’ü olarak belirleniyor.
Yılın başında 150 lira olarak saptanan GSS primleri, Temmuz ayındaki artışla 194 TL’ye çıktı. Bu kişiler, aylık olarak ödeyebilecekleri 194 TL ile hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları eşleri, çocukları ile anne ve babaları sağlık güvencesine sahip olmasalar bile, GSS kapsamında olup, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip oldular.”
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, SGK kurumu olarak; prim teşviki uygulamaları, hizmetlerin iyileştirilmesi, veri paylaşımından yararlanarak çapraz denetimler, yenilikçi uygulamalar ve kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu dallarda, hayata geçirdikleri projeler sonucu kayıt dışı istihdamın düşmesini sağladıklarının altını çizerek şöyle devam etti:
“Konuya büyük emek veren tüm mesai arkadaşlarıma, SGK neferlerine teşekkür ederim. Bugün artık yüzde ellilerde olan kayıt dışı istihdam, yaklaşık yüzde otuzlara kadar düşmüştür. Her fırsatta, 5510 sayılı Kanun ile gelen hak ve yükümlülüklerimizi, kayıt dışı istihdamla ilgili mücadelemizi, sosyal güvenlik kurumu kavramını anlatmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da anlatmaya, bilinçlendirmeye ve bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Meslek odaları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları ve kamu yöneticileri ile diyaloğu, istişareyi ve işbirliğini kesmeyeceğiz. Sosyal Güvenlik Bilinci ve anlayışının yaygınlaşmasına yönelik gayretlerimiz artarak devam edecektir.
Güçlü bir Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güçlü bir Türkiye demek olduğunu hafızalara kazımak istiyoruz.”

-Ahmet Doruk Alkan-