Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da tehlikeli sürüşe geçit yok

Hatay’ın Arsuz ilçesinde motosiklet üzerinde tehlikeli hareketler yapan aday sürücüye

Hatay’ın Arsuz ilçesinde motosiklet üzerinde tehlikeli hareketler yapan aday sürücüye hem para cezası kesildi hem de ehliyetine el konuldu.

Trafik güvenliğini hiçe saydı

Arsuz’da trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, bir motosiklet sürücüsünün seyir halindeyken aracı üzerine yüzüstü uzanarak kullandığı tespit edildi. Kolluk kuvvetlerinin dikkatinden kaçmayan bu tehlikeli davranış, trafikte bulunan diğer sürücüler için büyük bir risk oluşturdu.


Hem para cezası hem ehliyet iptali

Yapılan inceleme sonucunda, söz konusu sürücüye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında 5 bin 146 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, aday sürücü statüsünde olduğu belirlenen kişinin sürücü belgesi daimi olarak iptal edildi.

Adli süreç başlatıldı

Yetkililer, olayla ilgili olarak sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığını duyurdu. İlçe genelinde denetimlerin aralıksız sürdüğü vurgulanırken, trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik cezai işlemlerin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.