Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Umut: 100. Yıl Köyü Açılıyor

6 Şubat depremi sonrası, Hatay’da sivil girişimle hayata geçirilen ilk kalıcı yaşam projesi olan 100. Yıl Köyü’nün ilk etabı, 17 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek bir açılış töreniyle kapılarını aralıyor. Projenin, bölgedeki yaşamı yeniden inşa etme çabalarına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

6 Şubat depremi sonrası,

Açılış programı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda 14:00’te başlayacak. Etkinlik, İlker Ayrık’ın sunumuyla İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile açılacak. Programda öne çıkan konuşmacılar arasında Blocks For Hope temsilcileri Sinan Güreli ve Burçin Gürbüz, Gülmek İyileştirir Derneği YK Başkanı Aslı Bastıyalı, Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürü Ufuk Soyluoğlu ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren yer alacak.

Açılışta ayrıca, Gökhan Çınar ve Jehan Barbur’un katılımıyla 100. Yıl Köyü’nün faydalanıcılarıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek. Program, plaket takdimleriyle devam edecek ve ardından 16:40’ta inşaat alanına gidilerek İyilik Ağacı’nın açılışı yapılacak. Tören, kurdele kesimi ve örnek ev ziyaretleriyle son bulacak.

Bir Adım Daha İyilik İçin
Projenin amacı, deprem sonrası Hatay’da kaybedilen hayatları ve umutları yeniden yeşertmek. 100. Yıl Köyü, sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda dayanışma ve iyilik duygularının pekişeceği bir yer olma özelliği taşıyor.

Etkinlik sonunda, TOG Destek Merkezi de ziyaret edilecek ve bu sayede gençlerin ihtiyaçlarına yönelik destek hizmetleri hakkında bilgi verilecek.