Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki firmalar KOSGEB desteklerine ulaşamıyor

CHP Hatay Milletvekili Mehmet

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, deprem bölgesindeki firmaların KOSGEB desteklerinden yararlanamadığını belirtti. Güzelmansur, 31 Ağustos’a kadar beyanname verme süresinin ertelendiğini, ancak KOSGEB destekleri için beyanname ibrazının zorunlu olduğunu vurguladı.

TBMM’de açıklamalarda bulunan Güzelmansur, “Hataylı firmalar KOSGEB’in iş geliştirme desteklerinden yararlanamıyor. Bunun nedeni sistemde beyannamelerin görünmemesi. Deprem bölgesinde beyanname verme yükümlülüğü 31 Ağustos’a kadar uzatıldı. Hem beyanname ertelemesi yapıp hem de destek ve teşviklerden yararlanmak için beyanname ibrazını zorunlu kılarsanız, bu durumdan hiç kimse faydalanamaz. Gerçekten de yararlanamıyorlar” dedi.

Güzelmansur, yetkililere çağrıda bulunarak, KOSGEB’in iş geliştirme desteklerinde beyanname yerine ticaret odası kaydı, nizamname gibi belgelerin kullanılmasını önerdi. “Mevcut sistemi deprem bölgesinin gerçeklerine göre düzenleyin. Aksi halde, Hatay’da yatırımları, istihdamı ve ekonomiyi ayağa kaldıramazsınız. Deprem bölgesinde hayati önemde olan KOSGEB desteklerini kolaylaştıracak düzenlemeler yapın” ifadelerini kullandı.  – Yusuf Cemil Karaçay-