Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki kamu çalışanlarının şartları iyi değil

Türk Eğitim-Sen Hatay 1

Türk Eğitim-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Solğun, Hatay’ı hizmet için tercih eden kamu çalışanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Solğun, Hatay’da en büyük sorunun kalıcı konut eksikliği olduğunu ve mevcut kiralık konutların yüksek fiyatlarla kiralandığını belirtti.
Solğun, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından Hatay’ın en çok etkilenen şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımız ve kamu çalışanlarımızın konutları ya yıkıldı ya da hasar gördü. Devlet depremzedelere geçici konutlar sağlamış olmasına rağmen, kalıcı konutlar için yeterli seçenek bulunmamaktadır. Hatay’da kalıcı konut eksikliği, kamu binalarının onarımı ve sosyal hayatın canlandırılması en büyük problemler arasında yer alıyor. Kiralık konut sayısı yetersiz, mevcut kiralar ise oldukça yüksek” dedi.
Hatay’ın elverişsiz koşullarına dikkat çeken Solğun, “Kamu çalışanlarımız bu şehirde zor şartlar altında görev yapıyor. Yazın toz, kışın çamur gibi zorluklarla karşılaşıyorlar. Bu nedenle kamu çalışanlarının bu yıl da konteyner kentlerde kalmalarının sağlanması en uygun çözüm olacaktır. Ayrıca, elektrik ve su bedellerinin AFAD tarafından ödenmesi ve afet tazminatlarının yeniden verilmesi, çalışanların motivasyonunu artıracaktır. Kamu çalışanlarını ve kurumlarını karşı karşıya getirmek yerine, Hatay’ın cazip hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye ekledi.
Solğun, yetkililerin bu konuda gerekli adımları atacaklarına olan inancını dile getirerek, Hatay’ın insan gücüne ihtiyacı olduğunu ve bu potansiyelin sağlanmasının önemini vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-