Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

Hatay’daki okullarda “Yağmur’un Şarkısı” çaldı

6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden Sümerler Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Yağmur Rifaioğlu’nun depremden kısa bir süre önce yazdığı şarkı, 6 Şubat depreminin yıldönümünde Hatay’daki tüm okullarda söylendi. Deprem şehidi çocuklarınızdan biri olan Yağmur Rifaioğlu’nun yazdığı şarkı hocası MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı öğretim görevlilerinden Sezgin Suna tarafından düzenlenmiş ve bu şarkı tüm Türkiye ile paylaşılmıştı.

Apkord Çocuk korosu üyelerinden biri olan Yağmur Rifaioğlu’nun yazdığı “ Yağmur’un Şarkısı” adlı eser depremde şehit olan tüm çocuklar için sembol haline geldi. Bunun üzerine bu anlamlı projeye destek veren Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi Hatay’daki tüm okullara yazı göndererek Yağmurun şarkısının 6 Şubat 2024 tarihinde okullarda çalınmasını istedi.

Hatay’daki okulların o gün gerçekleşen yıldönümü anma törenlerinden dolayı bir gün tatil edilmesinden kaynaklı olarak “ Yağmur’un Şarkısı” okulların ders başı yaptığı 7 Şubat günü Hatay’daki tüm okullarda çalındı ve söylendi. Yağmurun Şarkısı sosyal medyada da paylaşıldı. Bu duygu dolu şarkı ilk gün 1.5 milyondan fazla kişi tarafından dinlendi. Yağmur’un hikayesi ve şarkısı yaygın birçok Tv kanalı ve gazetede de haber yapıldı. – Sinan Seyfittinoğlu-

DİĞER VİDEOLAR