Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki Orman Yangınında Yürek Isıtan An

Hatay’ın sınır hattında devam eden orman yangınına müdahale eden Skorsky

Hatay’ın sınır hattında devam eden orman yangınına müdahale eden Skorsky tipi askeri helikopterin pilotu, barajdan su alırken kendisini selamlayan minik bir kız çocuğuna karşılık verdi. Bu anlamlı an, yangınla mücadelede insanlığın sıcak yüzünü gözler önüne serdi.

Suriye’nin Lazkiye kentinin Türkmendağı bölgesinde 3 Temmuz’da başlayan orman yangını, Türkiye sınırına sıçrayarak Yayladağı ilçesine ulaştı. Bölgedeki yangına müdahale eden ekipler, helikopterlerle Yayladağı Barajı’ndan su alarak alevlere karşı büyük çaba sarf etti.

Yangını söndürme çalışmaları sırasında barajda su alan helikopteri gören küçük bir kız çocuğu, pilotlara ve mürettebata sevgi dolu bir selam gönderdi. Selamı fark eden helikopter pilotu ise hemen karşılık verdi. O anlar, kız çocuğunun ailesi tarafından görüntülendi ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Bu görüntüler, zorlu mücadelede yaşanan insani bağları ve dayanışmayı simgeleyerek yürekleri ısıttı.