Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki Skandalın Ardından TP Petrol’den Dikkat Çeken Başvuru

Antalya ve Hatay’daki depolarda ortaya çıkan 1 milyar TL’lik akaryakıt

Antalya ve Hatay’daki depolarda ortaya çıkan 1 milyar TL’lik akaryakıt kaybı sonrası TP Petrol Dağıtım A.Ş., konkordato talebinde bulundu.
Şirketin üç yöneticisi tutuklanırken, yönetim kurulu başkanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) denetiminde, şirketin bildirdiği akaryakıt miktarıyla rafineri kayıtları arasında 18 bin 476 tonluk fark tespit edildi.

Yapılan incelemelerde;

Antalya’daki depoda 4 bin 9 ton, Hatay Dörtyol’daki depoda ise 14 bin 467 ton akaryakıtın eksik olduğu belirlendi. Eksik miktarın piyasa değerinin 1 milyar TL’yi geçtiği ifade edildi.

Mahkemeden Tedbir ve Geçici Mühlet Kararı

Yaşanan gelişmelerin ardından TP Petrol, mali yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, şirket hakkında tedbir ve geçici mühlet kararı vererek, alacaklı işlemlerini durdurdu.

Soruşturma Sürüyor

Soruşturma kapsamında genel müdür ve iki yönetici tutuklanırken, iki üst düzey yetkilinin yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Yönetim kurulu başkanı hakkında ise gözaltı kararı çıkarıldı.

Yetkililer, kaybolan akaryakıtın kaçak yollardan piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Olay, akaryakıt sektöründe son yılların en büyük kaçakçılık soruşturmalarından biri olarak değerlendiriliyor.