Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’dan Depremzedelere Psikolojik Destek

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı ekip Elazığ’da görevlendirildi

Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı uzman bir ekip, depremzedelere psikolojik destek vermek üzere Elazığ’da görevlendirildi.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ile Psikososyal Destek Hizmet Grubu’nun, ana çözüm ortağı olarak, ülkemizde yaşanması muhtemel afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinin koordinasyonundan sorumlu olduğu belirtildi ve şunlara değinildi:
“Bu doğrultuda, 24.01.2020 tarihinde meydana gelen Elazığ merkezli depremden etkilenen bireylere yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütülmekte olup, İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarında görev yapan Psikolog Ümit Çağlar, Çocuk Gelişimci Esra Evelek, Sosyolog Zeynep Kırıkkaya, Sosyolog Mahsun Aksu ve Sosyal Çalışmacı İbrahim Karadağ’dan oluşan beş kişilik Psikososyal Destek Ekibi Elazığ’a görevlendirilerek çalışmalara dahil olmuştur.”
Uzmanlar, depremin hemen sonrasında depremzedelere verilecek psikolojik desteğin önemine değindi ve şunları dile getirdi: “Depremin hemen ardından yapılacak psikolojik destekte; kişiye, yaşadıklarını ve duygularını rahatça ifade olanağı vermek, zihinsel ve bedensel rahatlığa imkan sağlamak birincil konudur. Sonrasında, travmanın yaratabileceği duygusal sorunlar konusunda aydınlatıcı bilgiler sunmak önemli yer tutar. Depremi yaşayan kişi eğer bu deneyimi ile ilgili konuşmak istemezse, buna zorlanmamalıdır. Kendisinin istediği, hazır olduğunu düşündüğü bir zamanda duygu ve deneyimini paylaşabileceğini bildirmek, kişiyi rahatlatacaktır. Ayrıca sosyal medya paylaşımlarında enkaz ve geçmiş de yaşanan deprem görüntülerini paylaşmak, duyguları olumsuz yönde tetiklemekte ve destek niteliği taşımamaktadır.” -Mehmet ÖZGÜN-