Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’dan Mersin’e ihracatçılar…

Suudi Pazarına Odaklandı Akdeniz

Suudi Pazarına Odaklandı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Mersin’de düzenlediği Gıda Alım Heyeti etkinliğinde, Suudi Arabistan’ın önemli ithalatçılarını üyeleriyle buluşturdu.

Türkiye’nin gıda ihracatına 2022 yılının 11 ayında toplam 3,79 milyar dolarlık destek veren Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) hedefinde, Suudi Arabistan pazarı var. Bu amaçla organize edilen Suudi Arabistan Gıda Alım Heyeti, Mersin Divan Otel’de yapıldı. Hatay’dan Mersin’e; AKİB’e bağlı Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) ve Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) üyelerinin de katılım gösterdiği AKİB Suudi Arabistan Gıda Alım Heyeti’ne Riyad, Jeddah ve Damman şehirlerinde faaliyet gösteren Waha Fruits, Panda, ABR Alek Legm Business, Al Hasad Fruits, Golden Meat, Gulf Central, Sunbulah Group, Nadec, Al-Jazera ve Saudi Fisheries firmaları katıldı.

AKİB Suudi Arabistan Gıda Alım Heyeti’ni değerlendiren, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, Suudi Arabistan’a yapılacak kırmızı et, kanatlı eti ve mamulleri ihracatında helal gıda belgesinin şart olduğuna ve bu ülkeye gönderilecek ürünlere yönelik helal standartların Körfez Standartlar Kurumu’nca düzenlendiğine dikkati çekti. Yamanyılmaz, ayrıca bu pazarda 2020 yılından itibaren tüm ürünlerde barkod zorunluluğu getirildiğini, Türk firmalarının da hâlihazırda GS1 sistemine uygun barkod almaları gerektiğini ifade etti.

Tamer Yazar