Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ı bekleyen yeni tehlike: Uyuz

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz da “uyuz” sorununu doğrularken “ “endişeliyiz” açıklaması yaptı.

Hatay Tabip Odası Başkanı

Maraş merkezli depremin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar konteyner kent ve çadır kentlerde yaşamlarını sürdürmeye devam ederken konteyner kent ve çadırlarda yaşayan vatandaşların vücutlarında yaralar oluşmaya başladı. Yaşanan bu sorunun deprem sonrasında ortaya çıkan kirlilikten kaynaklandığı ve “Uyuz” olabileceği tahmin ediliyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz da “uyuz” sorununu doğrularken “ “endişeliyiz” açıklaması yaptı.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz bu sorunun ortaya çıkmasının temel sebebinin toplu yaşam alanlarında kalınan sürenin aşılmış olmasından ve yeterli hijyen koşullarının sağlanamamış olmasından kaynakladığını ifade etti.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Yılmaz Tabipler odası olarak kendilerinin de bu duruma dair endişeleri olduğunu ve bu yaşam alanlarında gözlemlerde bulunduklarını aktardı. Dr. Yılmaz; “Yaşanan ortak alanlarda uyuz başta olmak üzere, deri enfeksiyonları ve bakteriyel enfeksiyonlar ortaya çıkıyor, vakaların başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerde de görülüyor. Yaşanan vakalarda deri bütünlüğünün bozulması ile yara oluşan yerin su ve sabunla yıkanamamasından dolayı yara bakteri enfeksiyonuna dönüşüyor” dedi.

Vakaların artmasından endişe duyduklarını ve oluşan sorunun sebebinin sıkı temastan kaynaklandığını belirten Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz afet durumlarının ardından çadırlar da yaşamın 1 ay konteynerlerde ise en fazla 3 ay olacak şekilde planlanmış olması gerektiğin ifade etti. Bu sürelerin ardından vatandaşların prefabrik benzeri kalıcı yapılarda kalması gerektiğini ancak durumun bu şekilde işlemediğini, çadır kent ve konteyner yaşam alanlarında kalma süresi uzadıkça, özellikle yaklaşan kış aylarında salgın vakalarının artacağını düşündüklerini ifade etti.

Hatay Tabip Odası olarak kendilerinin konuya dair hem sosyal medya da bilgilendirme yaptıklarını, hem de gerekli kurumları bilgilendirdiklerini ve sorumlu birimlerinin bu yaşam alanlarında sürekli aktif olarak görev yaptığını söyledi. Dr. Yılmaz son olarak Sağlık Bakanlığı’na da artan bu vakalara dair bilgi verdiklerini Sağlık Bakanlığının da yaşanılan duruma dair elinden geleni yaptığını ifade etti. -Yusuf Cemil Karaçay-