Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ı Dünya 2.si yapan Gastro Ustası

Celil Erkan Hatay’ı, dünyanın farklı bölgelerinden İstanbul’a gelen yaklaşık 2100

Celil Erkan

Hatay’ı, dünyanın farklı bölgelerinden İstanbul’a gelen yaklaşık 2100 aşçı arasında, yaptığı Antakya “Tepsi Kebabı” ve “Humus’u ile ‘dünya ikincisi’ yapan Abdulcelil Erkan, önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından kabul edildi.zHatay Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Ustası Abdülcelil Erkan, kısa adı TAŞFED olan Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ile WACS (World Association of Chefs Societies) işbirliğinde 22-25 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre Merkezi’nde 16’ncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden gümüş madalya ile dönmüştü.
İstanbul’da geçen hafta, 30 ülkeden 2100 yarışmacı aşçı, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında gerçekleşen yarışmada boy gösterdi. Antakyalı Aşçı Adbulceil Erkan, yaptığı ve Antakya’da “Lahmi la varka” tanımıyla bilinen “Tepsi Kebabı” ve Humus” yemeği ile dünya ikinciliğini kazandı ve Gümüş Madalya aldı. ‘Bireysel Pratik Ana Yemek Yarışması’ kategori-sinde, yöresel lezzetlerden Tepsi Kebabı ve Humus ile dünya 2’nci-si olarak büyük bir başarıya da imza atan Antakyalı Aşçı Abdulcelil Erkan, önceki gün BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.
Savaş, ziyaretin ardından şu açıklamayı yaptı:
“Tepsi Et-Humus, 16. Uluslararası Gastronomi Mutfak Günleri Bireysel Pratik Ana Yemek Yarışması’nda ülkemizi ve ilimizi temsil edip dünya 2’ncisi olan Celil kardeşimizi tebrik ediyorum.” -Gökay Gökdemir-