Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın çift kanatlı gençleri için…

15 Okul Belirlendi 2000 yılında Türkiye’de kurulan, kar amacı gütmeyen

15 Okul Belirlendi

2000 yılında Türkiye’de kurulan, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan YGA, Hatay’da ‘Bilim Seferberliği’ kapsamında, öğrencilerin robotik ve kodlama eğitimi için gerekli ‘Bilim Setlerini’ belirlenen 15 okula teslime hazırlanıyor.

Kendini tanımlarken, “YGA, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştirir. Bu gençler, hem vicdan hem de donanım kanatlarını; insanlığa faydalı projeler üretirken geliştirirler. Geliştirdikleri inovasyonlarla, sosyal sorunlara köklü̈ çözümler üretirler. İçinde yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı YGA’lılar; bu sorunların çözümüne yönelik dünya çapında inovasyonlar geliştirirler. Sadece inovasyonları ile değil, bunları hayata geçirirken yarattıkları birlikte başarma kültürü ile de rol model olurlar” ifadesine yer veren, Uluslararası bir kimliği de olan Young Guru Academy (YGA), ‘Bilim Seferberliği” kapsamında Hatay’da.
-HATAY ETABI-
Young Guru Academy tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; YGA, Hataylı İşadamı Erol Bilecik’in sahibi olduğu Index Group, Milli Eğitim Bakanlığı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) tarafından geliştirilen ‘Hatay Bilim Seferberliği’ kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Hatay’daki 15 okula 150 adet ‘Bilim Seti’ ulaştırılarak, öğrencilerin, robotik ve kodlama eğitimi için gerekli materyallere sahip olması sağlanacak.
Türkiye’de fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen proje, 28 Mayıs’ta, Antakya Erol Bilecik Kongre Merkezi’nde saat 09.30’daki tanıtım etkinliği ile kamuoyu ile de paylaşılacak. Gerçekleşecek tanıtımda; Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu, YGA Başkanı Asude Güray, Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan birer konuşma yapacak. Aynı gün içinde, Reyhanlı TOKİ İstiklal Ortaokulu’nun Bilim Seti örnek uygulaması gerçekleştirilecek.
-BİLİM SETİ-
YGA’lıların kendi geliştirdikleri ve Türkiye’de ürettikleri Twin Bilim Setleri; Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Aziz Sancar, Harvard & MIT Prof. Mehmet Toner, Psikolog ve Yazar Prof. Doğan Cüceloğlu ve Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay danışmanlığında hazırlanıyor.
Ortaokul öğrencileri için geliştirilen Bilim Setleri, eğlenceli deneylerle, bilim öğrenimini kolaylaştırır. Ulaşılmaz görünen otonom araba ve robot gibi son teknolojileri, bu set ile kendileri üretebilirler. Ayrıca merak ettikleri şeyleri, hayal güçlerini kullanarak icatlara dönüştürebilir, inovasyon odaklı düşünme kabiliyeti kazanırlar.
Bu projeyle beraber;
-Özel okullarda kullanılan bilim setlerini ihtiyaç sahibi çocuklara da ulaştırarak eşit teknolojik imkanlar sağlanacak.
-Müfredata giren robotik ve kodlama eğitimi için gerekli materyaller sağlanarak, çocuklar geleceğin mesleklerine hazır olacaklar.
-Bilimle büyüyen çocuklar, yarınlarımızda özgüvenli meslek sahipleri, girişimciler ve yatırımcılar olma cesaretini göstererek ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında en önemli role sahip olacaklar.
-Çocuklara bilimi sevdirmeyi ve bilimsel bakış açısı kazandırmayı amaçlayan Bilim Seferberliği projesi kapsamında bugüne kadar 100 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı.
-Proje kapsamında, ilk yılın sonunda 500 okulda 200.000, üç yılın sonunda 5000 okulda 2 milyon ortaokul öğrencisinin bilim setleriyle buluşması hedeflenmektedir. -Tamer Yazar-