Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın çözüm bekleyen sorunlarından biri:

Arsuz-Çevlik Arası Telefonlar Çalışmıyor,
Arsuz-Çevlik Arası Telefonlar Çalışmıyor, Kazalar, Acil Olaylar Bildirilemiyor!

Bir anne, kucağındaki ağır yaralı evladı için 112’yi arayamadı, çocuğu kucağında öldü…

Hatay Valiliği tarafından yaptırılan, Samandağ-Çevlik ile Arsuz-Kale arasındaki sahil yolunun büyük bölümünde, cep telefonları, sinyal olmaması nedeniyle çekmiyor. Yol üzerine yaşanan kazalar başta olmak üzere, acil olay ya da doğa olaylarıyla ilgili olarak gerekli birimlere, yetkililere bildirim yapılamıyor, iletişim kurulamıyor ya da güçlükle yapılabiliyor.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü öğleden sonra, Arsuz-Kale yönünden Samandağ-Çevlik yönüne çocuğu ile beraber seyreden Arsuz Gözcüler sakini bir anne kaza yaptı. 6 yaşındaki ağır yaralı oğlunu kucağına alan ve çaresizce bir şey yapamayan, 112 ya da 155 gibi birimlere ulaşamayan anne, perişan şekilde çocuğunun ölümünü göz göre göre seyretti.

Cumartesi günkü dramatik olayın görgü tanıkları, Valilik’ten, iletişim sıkıntısına çözüm bulma yanı sıra Samandağ ile Arsuz Belediyeleri ve Sağlık Müdürlüğü’nden de Arsuz-Kale ile Samandağ-Çevlik arasında bir sağlık merkezi oluşturulmasını istiyor. Acil vakalarda, bu yolda yaşanabilecek olumsuzluklarda bu sağlık merkezi sayesinde müdahalenin daha kolay olacağı ifade edilerek, ilgili kurumlardan soruna çözüm noktasında adım atmaları istendi.

Ağır yaralı evladını kaybeden bir annenin yaşadığı perişanlığına dair, dramatik tablonun tanığı bir kişinin paylaşımı şöyle oldu:

“Arsuz-Çevlik yolunu açtınız ve biz insanlar kullanmaya başladık. Gidip, geliyoruz! Sağ olun, var olun. Yalnız ricamız, o yola bir ambulans noktası olsun! Geçen bir kaza oldu ve 5 yaşında bir çocuk, annesinin kucağında can verdi! Allah, hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Hatay Valiliği’ne, Sağlık Müdürlüğü’ne, Arsuz ile Samandağ Belediye Başkanlarına sesleniyoruz! Lütfen sesimize kulak verin.” -Cemil Yıldız-