Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın eşsiz lezzetlerinden ” Beyin Tava ”

Gastronomi şehri Hatay’ın öne

Gastronomi şehri Hatay’ın öne çıkan geleneksel lezzetlerinden biri olan beyin tava, ismi ve görünümüyle dikkat çekse de, damaklarda bıraktığı eşsiz tatla beğeni topluyor. Porsiyon fiyatı 200 TL olan bu sakatat yemeği, kolajen deposu olması nedeniyle sağlığına önem verenler tarafından tercih ediliyor.

Hatay, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge olarak, zengin yemek kültürüyle öne çıkıyor. Beyin tava, bölgenin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak gastronomi meraklılarının ilgisini çekiyor. Antakya ilçesindeki tarihi Uzun Çarşı’da bulunan bir işletme, bu eşsiz lezzeti müşterilerine sunmaya devam ediyor.

İşletme sorumlusunun açıklamalarına göre, “Beyin tava, taş fırında pişirilen ve maydanoz, kapya biber ile birlikte hazırlanan özel bir lezzettir. Üzerine kuyruk yağı eklenerek fırında pişirilir. Bu yemek, içeriğindeki kolajen sayesinde enerji deposu olarak da tercih edilmektedir.” diyor Ender Öter.

Beyin tavanın lezzetini ilk kez deneyimleyen müşteri Mustafa Eren, “Tadı çok güzel, Hatay’ımızın eşsiz yöresel lezzetlerinden. Daha önce yememiştim, ama şimdi kesinlikle tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullanıyor.

Hatay’ın gastronomik zenginlikleri arasında yer alan beyin tava, lezzetiyle damak çatlatıyor ve bu benzersiz deneyimi yaşamak isteyenler için mutlaka tadılması gereken bir seçenek sunuyor. – Meriç Demiray-