Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Gizli Lezzetleri Arsuz’da Gün Yüzüne Çıktı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Hatay Gastronomievi şefleri, Arsuz’da düzenlenen bir etkinlikte Hatay’ın tescilli ve yöresel mutfağını vatandaşlarla buluşturdu.

UNESCO tarafından “Gastronomi Şehri” ilan edilen Hatay, 600’e yakın çeşit yemekle dünya mutfağında önemli bir yere sahip. Hatay’ın bu zengin mutfak kültürünü geleneksel yöntemlerle modern dokunuşlarla sunan Hatay Gastronomievi şefleri, Arsuz’da düzenlenen etkinlikte vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

UNESCO Hatay Gastronomievi şeflerinden Didem Aynuroğlu’nun, yöresel yemekleri modern sunumlarla sergilediği bu lezzet dolu program katılımcılardan tam not aldı. Aynuroğlu, Hatay’ın tescilli lezzetlerini en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini belirtti.

Etkinliğe katılan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Armağan Teköz ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Halil İbrahim İmren, Hatay’ın mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası arenada tanıtmaya devam edeceklerini vurguladı. Teköz, “Dünyanın 26. Gastronomi Şehri olarak mutfağımızı yaşatmaya ve tanıtmaya devam ediyoruz” diyerek şeflere ve emeği geçenlere teşekkür etti.