Hatay’ın Gururu, Serhat…

Hatay Fen Liseli öğrenci, Ulusal Bilim Olimpiyatına doğru ilerliyor. Hatay Fen Lisesi’nde okuyan Serhat Emre Özgen, Ulusal Bilim Olimpiyatı ödülüne doğru koşuyor. Serhat, Bilim Olimpiyatı’nda ilk aşamayı başarıyla geçti.Fen Lisesi Müdürlüğü, sevindirici gelişmeyi şöyle paylaştı:“Fen Lisesi Fizik Olimpiyatı başarımız. Ulusal Bilim Olimpiyatı fizik dalında, Okulumuz 11. sınıf öğrencisi Serhat Emre Özgen, 1. aşama sınavını kazanmıştır. […]

Hatay Fen Liseli öğrenci, Ulusal Bilim Olimpiyatına doğru ilerliyor.

Hatay Fen Lisesi’nde okuyan Serhat Emre Özgen, Ulusal Bilim Olimpiyatı ödülüne doğru koşuyor. Serhat, Bilim Olimpiyatı’nda ilk aşamayı başarıyla geçti.
Fen Lisesi Müdürlüğü, sevindirici gelişmeyi şöyle paylaştı:
“Fen Lisesi Fizik Olimpiyatı başarımız. Ulusal Bilim Olimpiyatı fizik dalında, Okulumuz 11. sınıf öğrencisi Serhat Emre Özgen, 1. aşama sınavını kazanmıştır. Öğrencimiz Serhat Emre Özgen’i tebrik ediyor, 2. ve 3. aşamalarda başarılarının devamını diliyoruz.
ULUSAL BİLİM OLİMPİYATI NEDİR?
Ulusal Bilim Olimpiyatları, TÜBİTAK’ın Türkiye’de düzenlediği, 3 aşamadan oluşan sınavlar olarak biliniyor. 1. aşamayı geçenler, Aralık ayında Ankara’da yapılan 2. aşama sınavına giriyor. Bu sınavda başarılı olan öğrencilere madalya veriliyor. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları süreci, “ulusal, uluslararası ve bölgesel” bilim olimpiyatları olmak üzere, üç kulvarda ve birbirleriyle ilintili olacak şekilde yürütülüyor.
TÜBİTAK 2202 – Bilim Olimpiyatları programı kapsamında, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar bilimleri alanlarına ilgilerini artırmak, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda özel eğitim olanakları sağlamak yolu ile gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla, her yıl; Astronomi-Astrofizik (yeni), Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Ortaokul Matematik ve Ortaokul Bilgisayar dallarında Bilim Olimpiyatları’nı düzenlemektedir.
Bilim olimpiyatlarında başarılı olan öğrenciler; Astronomi-Astrofizik, Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Ortaokul Matematik ve Ortaokul Bilgisayar dallarında seçilmekte, eğitilmekte, her yıl düzenlenen Bölgesel ve Uluslararası Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmektedirler.
1978 yılında başlayan uluslararası olimpiyatlara katılım sürecimiz, 1993 yılında ulusal bir program haline getirilmiştir. 30 yıldır iki aşamalı sınav sistemle; Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik alanlarında düzenlenmektedir. Bu sürece 1996 yılında Ortaokul Matematik, 2017 yılında Ortaokul Bilgisayar ve 2022 yılında Astronomi-Astrofizik dalları eklenmiştir. Toplam sınav dalı sayısı sekize çıkmıştır. 2022 yılı itibariyle de Bilim Olimpiyatları 30’uncu yılındadır. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version