Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın ikinci depremi : Taş ocakları

Hatay’ın Kuruyer Mahallesi, 6

Hatay’ın Kuruyer Mahallesi, 6 Şubat depreminin ardından taş ocakları ve beton santralleri ile dolmaya başladı. Mahalledeki toplantıda, taş ocaklarının açılmasıyla birlikte tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin büyük zarar gördüğü belirtildi. Kuruyer Mahalle Muhtarı Yusuf Çoban, “Depremden önce 2 bin küçükbaş hayvan vardı, şimdi 200’e düştü,” dedi.

Mahallede 11 taş ocağı ve 9 beton santrali faaliyet gösteriyor. Çoban, mera alanlarının yok olması nedeniyle birçok çiftçinin işsiz kaldığını ve taş ocaklarında şoförlük yapmaya başladığını dile getirdi. “Biz yine hayvancılık yapmak istiyoruz,” diyen muhtar, yerel ürünlerin sağlanması için geçim kaynaklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu ise, taş ocakları ve beton santrallerinin sağlığı tehdit ettiğini ve Hatay için “ikinci bir deprem” anlamına geldiğini ifade etti. Toz ve kimyasalların solunum yolları hastalıklarını artırdığına dikkat çeken Karasu, bu tür faaliyetlerin yaşam alanlarından uzakta olması gerektiğini vurguladı.

-Volkan İcil-