<strong>Hatay’ın kent turizm planı içinde…</strong>

Trekkıng Turizmi Nerede? Uzun ve zorlu yolculuk anlamına gelen trekking, dayanıklılık isteyen bir turizm çeşidi olmakla beraber, her sene binlerce meraklı gezgin için de kentlerin bu alandaki keşif alanlarına ciddi bir çekim alanı yaratıyor. Eski Roma’dan kalma ‘Demir Kapı’ gibi alanlarını unutan bir kentte, “biz neredeyiz” diye soralım mı? Kelime anlamı olarak “uzun ve zorlu […]

Trekkıng Turizmi Nerede?

Uzun ve zorlu yolculuk anlamına gelen trekking, dayanıklılık isteyen bir turizm çeşidi olmakla beraber, her sene binlerce meraklı gezgin için de kentlerin bu alandaki keşif alanlarına ciddi bir çekim alanı yaratıyor. Eski Roma’dan kalma ‘Demir Kapı’ gibi alanlarını unutan bir kentte, “biz neredeyiz” diye soralım mı?

Kelime anlamı olarak “uzun ve zorlu yolculuk” anlamına gelen ‘trekking’, her sene binlerce insanı ağırlayan da bir turizm çeşidi olarak kent ekonomilerine ciddi katkı sağlıyor. Hatay, tarihi ve kültürü ile adeta bir açık hava müzesi haliyle, aslında bu turizmin gerçekleştirilebileceği en uygun coğrafyalardan da bir tanesi. Hatta bu konuda bir paylaşım yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “İlimiz sınırları içerisinde yer alan Amanoslar, flora ve fuanasıyla çok zengindir. Dolayısıyla, dağ-doğa yürüyüşüne elverişli önemli bir potansiyele sahiptir” diyerek, trekking meraklılarını Hatay’a davet ediyor.

Ancak bu daveti değerlendiren bir turizmci, şu eleştiriyi paylaşıyor:

“Haklılar! İlimizde, bu turizmin gerçekleştirilebileceği pek çok yer mevcut. Üstelik bu yerler, doğal çeşitliliğin de en yoğun olduğu yerler ama… Gidin bir turizm danışma ofisine ve alın bu kente dair broşürleri! Nerede o ‘trekking’ daveti için ifade edilen rotalar? Bizlerin dahi bilmediği bu rotalar nerede? Aslında, o kısa açıklamada ‘potansiyele sahip’ diyor sadece! ‘Bizler, bu potansiyeli kullanıyoruz’ demiyor! Hep dediğimize mi geldik yine? Sahip olmak yetmiyor, kullanamıyorsanız o sahip olduklarınızı!”

-Haber/Tamer Yazar-

Exit mobile version