Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Kültür ve Sanat Mirası Yeni Adresinde Buluşuyor

Hatay’ın Defne ilçesi Çekmece

Hatay’ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde yapımı büyük bir heyecanla beklenen Kültür Sanat Çarşısında sona yaklaşıldı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kısa süre içinde açılması planlanan çarşıyı ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kültürel ve Gastronomik Zenginlikler Buluşuyor

Şehrin zengin kültürel mirasını ve gastronomisini bir araya getirecek olan bu proje, 6 restoran, 82 dükkân, 40 kişilik cep sinema, konferans salonu, sanat eğitim salonu, etkinlik alanları, el sanatları satış dükkânları, kafe, basketbol sahası, spor aletleri alanı ve mescit gibi birçok farklı alanı bünyesinde barındıracak. Bu zengin içerik, Hatay’ın tarihi ve kültürel mirasının yaşatılması için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yakında açılacak

Vali Masatlı, Gastronomi çarşısının açılışında müjdelediği Kültür Sanat Çarşısının bir ay içinde halkın hizmetine sunulacağını anlattı. Ziyaret sırasında çarşının özellikle el sanatları ve mutfak değerlerinin temsil edileceğini vurgulayan Masatlı, şehrin kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomik mirasıyla bu projede buluşacak olmasının büyük bir heyecan yaratacağının altını çizdi.