Hatay’ın tarihi Kışlasaray Mahallesi yeşil alan mı olacak?

Antakya’nın yeni yapılandırma sürcecinde Kışlasaray Mahallesi’nin ağırlıklı olarak yeşil alan düzenlemesi üzerine olması teknik adamları hayrete bırakıp, bölge sakinlerini de üzdü. Bu durumu TBMM gündemine taşıyarak önerge veren CHP Hatay milletvekili Servet Mullaoğlu bu durumun açıklanmasını istedi. Mullaoğlu, Hatay’ın yeniden yapılandırılması çerçevesinde Antakya ilçe merkezinde en az hasar gören Kışlasaray Mahallesinin ve İnönü Caddesindeki birçok […]

Antakya’nın yeni yapılandırma sürcecinde Kışlasaray Mahallesi’nin ağırlıklı olarak yeşil alan düzenlemesi üzerine olması teknik adamları hayrete bırakıp, bölge sakinlerini de üzdü. Bu durumu TBMM gündemine taşıyarak önerge veren CHP Hatay milletvekili Servet Mullaoğlu bu durumun açıklanmasını istedi.

Mullaoğlu, Hatay’ın yeniden yapılandırılması çerçevesinde Antakya ilçe merkezinde en az hasar gören Kışlasaray Mahallesinin ve İnönü Caddesindeki birçok alanın yeşil alan olarak planlandığı bilgisi üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye yanıtlaması istemiyle adı geçen alanda 200 dönüme yakın yeşil alan bulunduğunu ve bu bölgenin depremlerde çok fazla hasar görmeyen bölgelerden biri olduğunu belirten milletvekili Mullaoğlu, zemin etütleri sağlam yapılmış bu alanın yeşil alan olarak planlanmasının doğru olmadığını ifade etti.

Servet Mullaoğlu, Antakya ilçesinde imar durumu korunan alanlarla yeşil alana çevrilen alanlar dikkate alındığında vatandaşlarımızın mevcut haklarının hakkaniyetli bir şekilde korunmadığına dair yoğun şikayetler geldiğini belirterek, şehirlerini terk etmiş vatandaşların bu kadim şehre yeniden dönmeleri için yaşam alanlarının ve maneviyatlarının korunmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Servet Mullaoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye aşağıdaki soruları yöneltti.
1- Hatay ilimizde deprem sonrası yapılaşma için planlanan imar planı uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz?
2- Antakya ilçemizin merkezinde en az hasar gören Kışlasaray Mahallesi ve İnönü Caddesindeki birçok alanın yeşil alan olarak planlandığı bilgisi doğru mudur?
3- Doğru ise çevresinde 200 dönüme yakın yeşil alanın bulunduğu ve depremde en az hasar gören, zemin etütleri iyi yapılmış bu yerlerin yeşil alana çevrilmesini nasıl açıklıyorsunuz?
4- Antakya ilçemizde deprem sonrası planlanan imar uygulamalarının ayrıntıları nelerdir?
5- Yaşadıkları şehri terk etmiş, evlerini, işlerini kaybetmiş Hatay halkının bu kadim şehre yeniden dönmelerini sağlamak için haklarının, yaşam alanlarının ve maneviyatlarının korunmasının önemli olduğu görüşleri hakkında ne gibi bir açıklamanız vardır? – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version