Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın yaşadığı sorunları beyaz perdeye taşıdı

Suyun Ayak İzleri filmi

Suyun Ayak İzleri filmi ile Sabancı Vakfı Kısa Film Platform Market seçkisine seçilen Hataylı yönetmen Gazi İsmailoğuluları Antakya Gazetesine açıklamalarda bulundu. 2013 yılından beri sinema ile uğraştığını aktaran genç yönetmen Hatay’ı gündemde tutmak için Suyun Ayak İzleri adlı filmi çektiğini söyledi. Filmi yapma fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Gazi İsmailoğuluları filmin tamamen tesadüf eseri ortaya çıktığını belirtti. Sosyal medyada Sabancı Vakfı’nın sponsorlu içeriği ile karşılaştığını ve içeriği inceledikten sonra başvuruda bulunduğunu söyleyerek, sürecin tamamen anlık geliştiğini ve başvuruda bulunma fikrinin anlık olduğunu ifade etti.

6 Şubattan sonra büyük ölçüde su sorunları yaşandığını ve kendisinin de su dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım faaliyetinde çalıştığını belirten Gazi İsmailoğluları; “6 şubattan sonra gönüllü su dağıtımının içindeydim. Hatay’da suyun içinde yaşıyorduk. Bende filmde su varken nasıl susuzluk çekilir? Sorusundan hareketler bunu filmde işlemek istedim” dedi.

Sinemanın dert anlatmak anlamında çok güçlü bir araç olduğunu vurgulayan Hataylı yönetmen amacının sinema ile Hatay’ı hem yurtiçi hem yurt dışında sürekli gündemde tutmak olduğunu söyledi. Yeni bir film projesi olduğunu da ifade eden yönetmen İsmailoğuluları bu filmde de depremde yakınlarını kaybeden ailelerin Hikayesini ön planda tutan bir film üzerinde çalıştığını ve film için deneme çekimlerinin yapıldığını belirtti.

Yaptığı ve bundan sonra çekeceği tüm filmlerde amacının tarihe not düşmek olduğunu vurgulayan yönetmen İsmailoğulları, Bu amaç için de il il dolaşarak filmlerini göstereceğini ve yurtdışında da festivallere katılacağını söyledi.

“Yaptığımız bu işler tarihe not düşmek, tüm derdim bu dönemi tescillemek ve yaşananların unutulmamasını sağlamak. Sadece Hatay’ı konuşarak, gündemde tutmak istiyorum.” diyen sanatçı, çalışmalarına ara vermeden devam edecek.

Sinema Salonu kuracağız

Deprem sonrası süreçte sanat anlamında yaşanan eksikliklere de değinen Gazi İsmailoğuluları Hatay’da bir sinema solunu kurmak adına çalışmalar yaptığını da aktardı. Festival süresince bu konuda temaslar kurduğunu ve destek anlamında kaynaklar bulduğunu söyleyen genç yönetmen en kısa sürede bu şehre merkezi bir sinema solunu kazandıracaklarını belirtti. Gazi İsmailoğuluları;” Sınama salonu kurna girişimimiz olacak. Bunun için bazı çalışmalar ve temaslarım oldu”dedi.  (İlyas Yiğit)