Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Yeni Valisi MASATLI Kente Geldi, İlk Mesajını da Verdi

HATAY’I YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

HATAY’I YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Hatay Valiliği’ne atanan Mustafa Masatlı dün kente geldi ve bu sabah makamına geçerek görevine başladı. Vali MASATLI yaptığı ilk açıklamasında Hatay’ın da bulunduğu afet bölgesini ayağa kaldırmak için Devletimizin başlattığı seferberliğe tüm güçleriyle katkı sunmaya, halkla el ele vererek Hatay’ı yeniden inşa etmeye çalışacaklarını belirtti.
Vali MASATLI bugün akşam saatlerinde makamında basın mensuplarını kabul etti ve açıklamalarda bulundu.
İlimiz Hatay’ın tarihi kent özelliği ile bilindiğinin altını çizen Vali MASATLI, Yüzyıllardır farklı etnik köken, inanç ve kültürden insanların bir arada yaşayarak oluşturduğu birlikte yaşama kültürü nün Hatay’ı barış, kardeşlik ve hoşgörünün simgesi haline getirdiğini hatırlattı
Vali MASATLI ,6 Şubat depreminin bölgede ve ilimizde büyük yıkım yarattığına değindiği açıklamasında şöyle dedi:
“Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem 11 ilimizi etkilemiş, büyük bir yıkıma, 50 binden fazla insanımızın vefatına ve milyonlarca insanımızın evlerini kaybetmelerine neden olmuştur.
Bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Aziz Milletimize de baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.
Depremin ilk anından itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız olmak üzere Devletimiz, tüm imkânlarıyla seferber olmuş, Aziz Milletimizle beraber afet bölgesine yardıma koşmuştur.
Ülkemizin dört bir yanından akın akın kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz, kamu görevlilerimiz, askerlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve sivil halkımız deprem bölgesine intikal ederek, arama-kurtarma, barınma ve iaşe başta olmak üzere, gereken tüm çalışmalarda afetzede halkımızın yanında olmuştur.
Şahsım olarak depremin ilk günlerinde, Hatay Koordinatör Valisi olarak görevlendirilerek Hatay iline geldim ve depremin şiddetini en fazla yaşayan yerlerden biri olan bu ilimizde, Hatay’ımızın insanlarına hizmet etme fırsatı buldum.
Şuan itibariyle deprem bölgesinde arama-kurtarma faaliyetleri tamamlanmış, enkazlar büyük oranda kaldırılmış, yüzbinlerce çadır ve konteynerden oluşan barınma alanları kurulmuş ve halkımızın ihtiyacı olan tüm hizmetler aktif hale getirilmiştir.
Afet bölgesinde bulunduğum 64 günlük süre zarfında Ülkemizin zor zamanlarında Milletimize hizmet etmenin verdiği onuru ve kıvancı taşımanın yanı sıra, afet bölgesinde yaşayan güzel insanlarımızla bir arada olmanın, onlarla gönül bağlarıkurmanın da huzurunu ve mutluluğunu yaşadım.
İlk etapta acil ve öncelikli ihtiyaçlarımızı belirleyip bu alanlara yönelerek, kamu hizmetlerinin ilimizin her köşesine ulaşımını temin etmeye çalışacağız. Aynı zamanda ilimizdeki alt ve üst yapıyı tesis etme çalışmalarına gereken tüm desteği vererek, bu alandaki tüm çalışmaları da en kısa zamanda tamamlamak için gayret göstereceğiz.
Devletimizin TOKİ vasıtasıyla inşa etmeye başladığı on binlerce konutu, hastaneleri ve diğer tüm kamu binalarının kısa sürede tamamlanması için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirecek ve depremin izlerini tamamen ortadan kaldırana dek canla başla mücadele edeceğiz.”
Vali MASATLI açıklama sının son bölümünde de şöyle dedi:
Bizler inşallah Hatay’ımızdaki yaralar sarılınca, bu köklü mutfağı ve eşsiz lezzetleri tüm dünyaya tanıtmaya, tıpkı eski günlerde olduğu gibi yerli ve yabancı yüzbinlerce misafirimizi bu topraklarda ağırlamaya devam edeceğiz.
Değerli basın mensupları; Hatay’ın tüm güzel insanlarıyla el ele, gönül gönüle vererek bu kadim toprakları tekrar yeşerteceğimize inancım tamdır.
Rabbim ilimizin tekrar inşa ve ihyası yolunda bizleri utandırmasın ve muvaffak eylesin. Tarihimiz boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelen Devletimiz ve Aziz Milletimiz, inşallah bu zor günlerin de üstesinden gelecektir. Rabbim Ülkemize ve Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.
Sizleri ve saygıdeğer Hataylıları sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum”