Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hatay’ın Yeniden Ayağa Kalkmasına Katkı Sunmaya İSTE’kliyiz”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE),

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 6 Şubat depremlerinin hemen ardından Hatay’ın yanında oldu ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için akademik katkı sunma çalışmalarını sürdürüyor.

İSTE Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu, Hatay’daki kültür varlıklarının korunması çalışmalarında görev alıyor. Rifaioğlu, Antakya, İskenderun, Belen ve Arsuz’daki kültürel mirasların restorasyonunu yürüten bilim kurulunun üyesidir.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, akademik personelin Hatay’daki yapıların depremden etkilenme süreçleri ve yeniden inşası konusunda önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Akademisyenler, bilgi ve deneyimlerini ilgili bakanlıklar ve kurumlara aktarıyor.

Doç. Dr. Rifaioğlu, Habib-i Neccar Camii, Ulu Cami, Hatay Meclis Binası gibi önemli yapıların restorasyonunda danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca, Antakya’nın tarihi kent dokusunu koruma ve planlama sürecinde danışmanlık yapmakta ve ODTÜ ile uluslararası projelere katkı sağlamaktadır. Rifaioğlu, tüm bu çalışmaların Hatay’ın daha güzel günlere kavuşmasına yardımcı olacağını vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-