Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hataylı Gençlerin Sanat Dolu Yolculuğu

Deprem sonrası İskenderun’a demirleyen

Deprem sonrası İskenderun’a demirleyen Süheyla Sultan Gemisi’nde yaşayan Hatay Osman Ökten Anadolu Lisesi öğrencileri, yaptıkları resimleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda sergiledi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın açılışını yaptığı sergi, birçok davetlinin ilgisini çekti. Öğrencilerin Antakya sokaklarını konu alan özgün eserleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışında konuşan Resim Öğretmeni Nigar Düşmez, öğrencilerin titiz çalışmalarının meyvesini bu sergide topladıklarını belirterek, “Bu fırsatı bize sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, deprem sonrası yaşanan zorluklara rağmen öğrencilerin sanattan vazgeçmemelerinin önemine vurgu yaparak, “Bugün onların yanında olmayı istedik. Ticaret ve sanayi odası olarak öğrencilerimizin yanında olmak için ciddi gayret gösterdik” açıklamasını yaptı.
Sergi boyunca Okul Müdürü Kamil Düşmez, Resim Öğretmeni Nigar Düşmez, Hikmet Şenlik ve Zübeyir Erdoğan, davetlilerle tek tek ilgilenerek eserler hakkında bilgi verdiler. Okul Müdürü Düşmez, öğrencilerin zorlu süreçlere rağmen sanattan güç alarak bu sergiyi gerçekleştirdiklerini ve moral bulduklarını ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-