Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hataylının dileği depremsiz bir yıl olması

Hatay’da depremin izleri hala taze. Uzun Çarşı’da yılbaşı alışverişi, geçmiş yıllara nazaran daha hüzünlü bir atmosferde gerçekleşiyor. Depremin yaralarını saran vatandaşlar, 2024 yılından en büyük beklentilerini depremsiz bir yaşam olarak dile getiriyor.

Hatay'da depremin izleri hala

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük tahribatını yaşayan Hatay, özellikle Antakya ilçesinde büyük kayıplar vermişti. Yüzlerce binanın yıkıldığı ve yaklaşık 25 bin kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası, ticaretin merkezi Uzun Çarşı da harabe haline gelmişti. Ancak yaşamın yeniden canlandığı bu bölgede, yılbaşı alışverişi vatandaşların buruk duygularını yansıtıyor.

Uzun Çarşı’da esnaflık yapan Sedat Anlaç, “Alışveriş miktarı oldukça azaldı. İnsanlar hala acı ve keder içindeler, yılbaşını kutlama enerjileri yok. Sadece çocuklarını mutlu etmek için alışveriş yapılıyor. Geçen yıl burası kalabalıktı, şimdi ise çarşı boş. Öncelikle 2024’te depremsiz bir hayat istiyoruz.” dedi.
Yusuf Yüksel ise umut dolu bir ifadeyle, “Yeni bir Antakya’nın doğacağına inanıyoruz. Evlerimiz ve iş yerlerimiz yıkıldı, ancak devletin desteğiyle tekrar ayağa kalkacağımıza inanıyoruz. Buruk bir alışveriş olsa da, umutla güzel bir yılbaşı geçirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Şaban Kızıldağ, “Geçtiğimiz yıl zorlu geçti, ancak umutlu bakıyoruz. Her şey yavaş ilerliyor ama iyiye gideceğimize inanıyorum.” dedi.
Hataylı Gökhan Sabuncu, “2023’te büyük bir deprem yaşadık. 2024’ten temennimiz, memleketimizin yeniden ayağa kalkması. Şu an konteynerlerde yaşıyoruz, umudumuz her şeyin güzel olması. Allah’tan yeni yılda doğal afetlerden korunmayı diliyoruz.” şeklinde konuştu. -Yusuf Cemil Karaçay-