Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 Hatayspor’a Yeni Projeksiyon 

Hatayspor, Futbol Danışmanlığı görevi

Hatayspor, Futbol Danışmanlığı görevi için Dr. Hasan Anıl Eken ile anlaşma sağladı.

Bulgaristan’da, “Spor’da Eğitim” üzerine doktora yapan 30 yaşındaki Hasan Anıl Eken, yüksek lisansını ise Real Madrid’de sportif direktör olarak tamamladı. Genç futbol aklının, yeni kadro yapılanması başta olmak üzere, birçok konuda önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor. Süper Lig’e yükseldiği yıl oluşturduğu kadro iskeletinden yeni sezonda faydalanamayacak olan Hatayspor’un, tercih edeceği teknik direktörün ardından, Hasan Anıl Eken önderliğinde doğru ve vizyoner bir transfer politikası izlemesi bekleniyor.

Hasan Anıl Eken Kimdir?

İstanbul doğumlu olan Eken, liseyi Kanada’da, ileri derece Matematik ağırlıklı bölümde, en yüksek notlarla, toplamda 4 yıl yerine 6 haftada tamamlayıp, en hızlı mezun olma konusunda eyalet (Ontario) rekoru kırmıştır.

Atomun parçalanması ve Rolls-Royce’un geliştirilmesi ile ünlü University of Manchester’da yöneticilik ve pazarlama alanında lisans eğitimi almıştır. Binlerce öğrenci içinden en iyi öğrenci seçilmiş ve okulda verilen bütün ödülleri kazanmıştır. Ayrıca başarılarından dolayı, üniversite tarihinde (1824’den itibaren), bölümünün ilk öğrenci-profesörü olup, iki yıl görev yapmıştır. Öteki sene ise öğrenci-profesörlere liderlik yapmıştır. Ardından, araştırmaları ile ünlü University of Leeds’de inovasyon ve markacılık dalında yüksek lisans yapmıştır. Birçok bilim projesinde görev almıştır.

İkinci yüksek lisansını, Real Madrid efsanesi Emilio Butragueno liderliğinde, Escuela Real Madrid’de, kendisini “Sportif Direktör” olarak geliştirmek adına yapmıştır. Bu arada futbolcuların sağlığını korumak adına geliştirdiği “Eken’g Rule” Projesi ile dikkatleri çekmiştir. Ve son olarak, ULSİT’te (Bulgaristan) “Spor’da Eğitim” üzerine doktora yapmaktadır.

İspanya’da, futbolcu temsilciliği hayatını dünya devi Octagon’da sürdüren Eken’in şirketi; Michael Phelps, Stephen Curry, Daniel Sturridge, Gabriel Jesus’un ve Türkiye’de ise Yunus Akgün ve Behlül Aydın’ın danışmanlığını yapıyor. Ayrıca fenomen Ronaldo da şirketin hissedarı. -Ahmet Doruk Alkan-