Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatayspor’da Teknik Direktör Arayışları;

İlk Görüşme Engin Fırat

İlk Görüşme Engin Fırat İle…

Anlaşma Sağlanamadı, Rota Başka İsme!

Hatayspor, yeni sezonda kadroyu teslim edeceği teknik direktör arayışında. Bordo-Beyazlılar, Salı akşamı Antakya’ya davet ettikleri bir isimle kapsamlı görüşmelerde bulundu.

Futbol kariyerinin büyük bölümünü Türkiye dışında geçiren Engin Fırat, Hatayspor’un davetiyle, Salı akşamı Hatay’a geldi ve aynı akşam Hatayspor Kulübü yöneticileri ile Onursal Başkan Lütfü Savaş’la, Gastronomi Evi’nde bir araya geldi. Görüşmede, Engin Fırat’ın kendisini anlattığı, bugüne kadar görev yaptığı kulüpler ve aldığı sonuçlar hakkında bilgi verdiği, ayrıca defalarca izlediğini ve çok iyi öğrendiğini söylediği Hatayspor’da görev alması halinde de yeni sezonda hangi oyun düzenini uygulatacağını, takımdaki ihtiyaç duyulan mevkilerle ilgili hem görüşlerini ifade ettiği hem de bilgilendirme şeklinde sunumda bulunduğu öğrenildi.

ANLAŞMA OLMADI, ROTA BAŞKA İSME…

Hatayspor Kulübü Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Kulüp Başkanı Nihat Tazeaslan ile Yönetim Kurulu üyelerinin, gerçekleşen sunum sonrası aralarında yaptıkları değerlendirmede, Engin Fırat’la çalışılmaması yönünde bir eğilim ortaya çıktığı şeklinde görüşler var.

Kulislere göre, Hatayspor Yönetimi, başka isimlerle görüşülmesi yönünde görüşleri Başkan Lütfü Savaş’a aktardı. Başkan Savaş’ın da planlanmış Ankara gezisi ile ilgili olarak dün gittiği başkentte, yine teknik direktör konusuyla ilgili değişik kişilerle görüşmelerde bulunduğu, görüş ve öneri aldığı öğrenildi.

Güvenilir kaynaklara göre, Onursal Başkan Lütfü Savaş’ın, muhtemelen bugün Hatay’a döneceği ve hafta sonunda görüşme yapılacak başka isimlerle irtibata geçerek, en kısa sürede teknik direktör sorununun çözülmesini sağlamak istediği kaydedildi.

ENGİN FIRAT KİMDİR?

Engin Fırat, geçen yıl Moldova milli takımını çalıştıran, Türkiye’nin 3 kıtada çalışan tek antrenörü. Halen Kenya’da bir kulübü çalıştırıyor. 11 Haziran 1970 doğumlu olan Engin Fırat, antrenörlük kariyerine, 2001/02 sezonunda Fenerbahçe’nin yardımcı antrenörü olarak başladı. LR Ahlen, Incheon Und. Sivasspor, Saipa FC, Kayseri Erciyesspor ve İran gibi takımlarda yardımcı hocalık yapan Engin Fırat, ilk birinci adamlık deneyimini ise 2008/09 sezonunda İran kulübü Sepehan FC ile yaşadı. Gostaresh FC, Saipa FC, Moldova Milli Takımı ve son olarak 2021/22 sezonunda Kenya Milli Takımı’nda teknik direktörlük yapan Engin Fırat, görev yaptığı son takım olan Kenya’da 4 maça çıktı. 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.

Kariyeri boyunca teknik direktör olarak bir takımın başında 48 maça çıkan 51 yaşındaki çalıştırıcı, 9 galibiyet, 17 beraberlik ve 22 mağlubiyet ile 0,92 puan ortalaması tutturdu. -Cemil Yıldız-